Hírek

2005.12.29. 00:00

Januártól jegyzik a bankok a babakötvényalapot

Megállapodott a kormány a Magyar Bankszövetséggel és az Országos Takarékszövetkezeti Szövetséggel, hogy 2006. január elsejétől minél több pénzintézetnél lehessen igényelni a babakötvényhez szükséges Start-számlát – jelentette be Batiz András szerdán Budapesten. A kormányszóvivő hozzátette: a babakötvény januártól elérhető lesz az ország valamennyi takarékszövetkezeténél, és csatlakozni fog a programhoz a legnagyobb bankok többsége is.

B. B.

Minden 2006-ban született gyermek számára automatikusan 40 ezer forintot utal át az állam az újszülött számlájára, amelyet a szülő nyit meg valamelyik hitelintézetnél. A Start-számlán a baba nagykorúsága idejére, azaz 18 év alatt 122222 forint szaporodik fel.

Soltész Miklós a legnagyobb ellenzéki párt politikusa szerint a negyvenezer forintos alap nem elég. A fideszes honatya hozzátette: sajnálatos módon a kormány nem foglalkozott azzal az előterjesztéssel, amelyben az esztergomi rendszer kiterjesztését javasolták. Ebben nagyságrendekkel nagyobb összeget helyeznének el a csecsemők bankszámláján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!