Hírek

2005.12.21. 00:00

A kutatók állítják: a munkahely fontosabb, mint az egészség

T. M.

A fogyasztók bizalma világszerte növekszik országuk gazdasági fejlődése, munkahelyük biztonsága és személyes anyagi helyzetük javulása iránt – derül ki az ACNielsen felméréséből. A mindezt jelző Globális Fogyasztói Bizalmi Index novemberben 98 százalékos volt: a mutató 6 százalékkal magasabb, mint az előző, 2005. májusi felmérés során. Hazánkban novemberben először végezték el az internetes kutatást, és a 90 százalékos mutató valamelyest elmarad az öt világrész 42 országában megállapított átlagtól.

A felmérés szerint Magyarországon munkahelyük biztonsága miatt többen éreznek aggodalmat, mint az egészségük miatt. Előbbit a válaszadók 38, utóbbit 30 százaléka említi fő gondjaként. A magyar megkérdezettek csak 31 százaléka ítéli meg pozitívan a munkahelyi kilátásait. Ebből a szempontból az öt legpesszimistább ország közé tartozunk. Nem vagyunk túl bizakodóak az anyagi helyzetünk tekintetében sem, mindössze a válaszadók fele gondolja azt, hogy az elkövetkező egy évben javul a személyes pénzügyi helyzete. Ezzel az aránynyal a világ tíz legpesszimistább országa közé kerültünk be. A világ legoptimistább fogyasztói Észak-Amerikában és Ázsiában–Óceániában élnek, míg az európaiak gondolkodnak legnegatívabban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!