Hírek

2005.12.19. 19:15

A civilek elnököt akarnak

A Magyar Rádió kuratóriuma hétfői rendkívüli ülésén hozott határozatával felszólította a testület elnökségét, hogy másfél héten belül ismét próbáljon meg elnököt jelölni a közszolgálati médium élére.

Vég M.

A javaslatot beterjesztő civil kurátorok a médiatörvényre hivatkoztak, miszerint a pályázatok november 28-i beadási határidejét követő harminc napon belül kell elnököt jelölni és választani. „Felháborító a kuratóriumi elnökség azon döntése, hogy nem terjesztettek a társadalmi delegáltakkal kiegészült testület elé egyetlen nevet sem” – mondta lapunknak Gráf Csilla. A civil kurátor szerint a rádiónak az lenne a legjobb, ha az elnökség több nevet is szavazásra bocsátana, ha már egy személy alkalmasságában nem tudnak megegyezni.

Gellért Kis Gábor kuratóriumi elnököt látszólag nem lepte meg, hogy véleményével kisebbségben maradt. „A felszólítás nem kötelez minket semmire. Teljességgel lehetetlen és reménytelen, hogy idén még rádióelnököt válasszunk” – szögezte le az ülést követően a testület elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!