Hírek

2005.12.30. 12:43

2005 legkeresettebb bűnözői

A postásgyilkos, Kisbandi, az aszódi rabló, az egykor a móri mészárlással is kapcsolatba hozott rabló és egy csaló is a legkeresettebbek listáján 2005-ben.

BAMA

Lakatos András
A budapesti éjszakai életben csak Kisbandiként ismert Lakatos Andrásnak lassan már két éve, hogy nyoma veszett. A maffia pénztárosaként emlegetett férfi nem először kerül hasonló helyzetbe. Korábban, 1996-ban egy budapesti robbantás kapcsán, mint felbujtót kereste a rendőrség. Állítólag akkor azért veszett nyoma, mert milliárdokkal nyúlta le a kemény fiúkat egy gyémántüzlet szervezőjeként. Az Interpol Miamiban talált rá 2000-ben. Lakatost 2004-ben 416 rendbeli csalás miatt ítélték el, de az ítélethirdetésen már nem volt ott. Sőt, azóta sem tudni, hogy hol lehet.





Farkas Róbert
Az eleinte a móri mészárlással is összefüggésbe hozott Farkas Róbertet tizenhét zálogházi rablás miatt keresik. A sorozat ügyében Farkason és barátnőjén kívül mindenkit sikerült elfognia a rendőrségnek. A Varjú becenévre hallgató Farkasnak azonban sikerült kereket oldania. A rendőrség utolsó információja az volt róla, hogy Szlovákia felé külföldre szökött. Mivel kérdéses, hogy milyen útlevéllel sikerült átjutnia a határon, ezért okirat-hamisítás miatt is keresik. Felmerült az is, hogy esetleg már nem él, mert sem barátaival, sem családtagjaival nem tartja a kapcsolatot.



Wenner Gábor
Az egyedüli gyanúsítottja az aszódi pénzszállító elleni támadásnak, akit még nem sikerült elfogniuk a rendőröknek. Wenner Gábor szerepe ugyanakkor nem volt olyan kiemelkedő, mint társaié. Az eddigi legnagyobb zsákmánnyal, összesen 481 millió forinttal járó, 2003. május 12-én elkövetett rablásban a rendőrség szerint Wenner „logisztikai” támogatást nyújtott társainak. Magát a bűncselekményt hárman követték el, őket már sikerült elfogni. A gyanú szerint Wenner volt az, aki segített az elkövetőknek a terepfelmérésben, majd nekik a szökésükben is. Bűnsegédként keresik őt a rendőrök.


Veszprémi postásgyilkos
A 25-30 év körüli, ismeretlen fiatalember 2003. június 24-én lelőtt egy 46 éves postai kézbesítőt, F. János Györgyöt. A postás életveszélyes sérülésekkel került kórházba, az életét már nem tudták megmenteni. A rendőrség és a posta idén szórólapokkal is kérte a lakosság segítségét a kézre kerítésében, mégsem derült ki, hogy ki is a tettes. A rabló, akit ma már összesen hat támadással hoznak összefüggésbe, vélhetően Tatabánya környékén élhet. Aki segít kézre keríteni, összesen hatmillió forinttal lehet gazdagabb.

Majda László
A 38 éves ráckeresztúri Majda ellen tíz elfogatóparancs van érvényben. A Kalocsai, a Budaörsi Városi Bíróság, a Fővárosi Bíróság Katonai Kollégiuma, a Pesti Központi Kerületi Bíróság, a Dunaújvárosi, a BRFK III., XI. kerületi rendőrkapitányságai is keresik őt. Többek között lopást, csalásokat írnak a számlájára. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság december elején kérte a lakosság segítségét a megtalálásához. Külön felhívták a figyelmet arra, hogy Majda tudatosan bujkál a hatóságok elől és az sem elképzelhetetlen, hogy megpróbál ellenállni, ha el akarják fogni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!