Hírek

2005.11.14. 00:00

Verik-e nejüket a vásárhelyi városatyák?

Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester perre készül a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet ellen.

Éber Sándor

 „Megdöbbentő, hogy a közvélemény-kutató a magánéletet érintő, sértő és rágalmazó jellegű kérdésekhez adja a nevét” – mondta lapunknak a fideszes városvezető. A Medián Hódmezővásárhelyen 600 embert keresett meg egy héttel ezelőtt. A kérdőíven olyan kérdések is szerepeltek, mint például: „feltételezi-e, hogy a polgármester veri a feleségét, agresszív-e a viselkedése, durván bánik-e a kollégáival, rendez-e hisztérikus jeleneteket a közgyűlésen?” A kérdéseket nemcsak Lázár Jánossal, hanem helyi szocialista és szabad demokrata politikusokkal kapcsolatban is feltették. A polgármester azonban úgy érzi, hogy ellene indítottak lejáratókampányt, melynek stílusa a helyieket is felháborította. „A felmérés a választási kampány része, valószínűleg nem helyben, hanem országos szinten kezdeményezték” – véli Lázár János. A politikus hangsúlyozta, hogy semmilyen családi problémája nincs, boldogan él feleségével és 18 hónapos kisfiával.

Bacsa Pál, az MSZP helyi képviselője szerint abban nincs kivetnivaló, ha a választókat megkérdezik a gazdasági és politikai élet szereplőiről. Azt azonban elítélendőnek tartja, ha a családtagjaikat is beleveszik a felmérésekbe. A Medián nem fedte fel eddig a kutatás megrendelőjét, csak annyit árultak el, hogy nem politikai és nem politikusi kívánságára dolgoztak. A kérdőívet teljesen kiegyensúlyozottnak tartják, ugyanazt kérdezték meg a város vezetőiről, mint az ellenzékről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!