Hírek

2005.11.15. 00:00

Véres taxis–utas háború

A részeg utas testvére a sofőrnek rontott, erre a taxis kollégái bosszút álltak. A verekedés mérlege: négy gyanúsított és két körözött taxis.

Nagy Eszter Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A vészjelzésre pillanatok alatt a helyszínre siettek a taxistársak, akik közül néhányan a rendőrök előtt estek neki a támadóknak. (Képünk illusztáció)
[/caption]Két taxist keres a rendőrség, tudta meg lapunk Simon Brigittától, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság őrnagyától. A sofőrök egy péntek hajnali tömegverekedés részesei, a történteket térfigyelő kamerák is rögzítették. Egy taxiba beszállt egy 23 éves nő, illetve egy 33 éves fiatalember, K. Attila. Utóbbi erősen ittas volt, bele is hányt az autóba. Ekkor a sofőr közölte az utasokkal, hogy a viteldíjon felül ki kell fizetniük a kocsi takarításának költségeit is. A részeg férfit kísérő nő, D. P. Mercédesz azt mondta, ez nem gond, menjenek egy VIII. kerületi szórakozóhely elé, ott egy ismerősétől kér pénzt. A taxis ekkor már érezte, hogy ebből gond lesz, és rádión riasztotta egyik kollégáját. A szórakozóhely elé érve aztán elszabadult a pokol. A helyszínen az ittas férfi testvére nekiesett a sofőrnek, és eltörte az orrát. Bántalmazták a taxis segítségül odahívott kollégáját is, A. H. Álmost.

A taxisok vészjelzést adtak le, eközben K. Attila kést rántott, és egy, a helyszínre siető harmadik taxisnak esett. A sofőr kocsijába ugorva védte ki a támadást, és csak az ajtót kirúgva tudta a fiatalember kezéből kiütni a kést. Pillanatok alatt rengeteg taxis érkezett a helyszínre, néhányan közülük ösz-szeverekedtek a támadókkal. Ennek már az odaérkező rendőrök is tanúi lehettek. Végül az ügyben négy személyt gyanúsítottak meg. Az eredeti két utast, továbbá K. Attila testvérét és A. H. Álmos taxist. A verekedésben részt vevők könnyebben sérültek. A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.

Az ügyészségi nyomozók is vizsgálatot indítottak

A rendőrség mellett a Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatal is vizsgálatot indított az ügyben, mivel D. P. Mercédesz a tömegverekedés helyszínén megtámadta az intézkedő rendőröket. A kerületi kapitányság közrendvédelmi osztályának munkatársát a fiatal nő megpróbálta megütni, illetve fojtogatni.

A rendőr segítségére érkező társának pedig az arcába akart ütni. A nőt végül sikerült lefogniuk a rendőröknek.

A rendőr segítségére érkező társának pedig az arcába akart ütni. A nőt végül sikerült lefogniuk a rendőröknek. A vészjelzésre pillanatok alatt a helyszínre siettek a taxistársak, akik közül néhányan a rendőrök előtt estek neki a támadóknak. (Képünk illusztáció) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!