Hírek

2005.11.03. 00:00

Végre bőkezű támogatóra leltek a magyar öttusázók

Hegyi Áron

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Végre bőkezű támogatóra leltek a magyar öttusázók
[/caption]Magyarországon manapság nincs olyan sportvezető, aki ne panaszkodna, rendszerint okkal, arra, hogy milyen kevés pénz jut az ő sportágára. Nos, az öttusázóktól a jövőben aligha fogunk ilyen mondatokat hallani, ugyanis a HVB Bank a 2008-as pekingi olimpiáig szóló szerződést kötött a Magyar Öttusa Szövetséggel. A szerződő felek a pontos számokat ugyan nem kötik a kívülállók orrára, azonban sokat elárul a támogatás mértékéről, hogy azzal a HVB Bank lett az öttusa szövetség legbőkezűbb, aranyfokozatú támogatója.
A szerződés szentesítése alkalmából Matthias Kunsch, a pénzintézet igazgatója emlékeztetett, a bank eddig is a magyar sport bőkezű támogatója volt, a szponzorálás területén betöltött pozíciójukat csak tovább erősíti ez a lépés. Mint azt Kunsch elmondta, igen mély benyomást tett rá az az óriási mennyiségű és kiemelkedő szakmai színvonalú munka, ami a magyar öttusázást a sportág legeredményesebb nemzetévé, igazi nagyhatalmává tette. Ennek az eredményességnek és a sportágban betöltött vezető pozíciónak a megtartásához nyújt segítséget a HVB Bank bőkezű támogatása.
– Meggyőződésem, hogy az öttusa egy olyan sportág, melyet támogatni érdemes, mivel a mi sportolóink a legsikeresebbek a világon. Éppen ezért a HVB Bank a magyar sport iránt elkötelezett pénzintézetként úgy döntött, hogy mostantól jelentős anyagi támogatásunkkal a magyar öttusa sportjának elsőszámú támogatójává kívánunk válni – jelentette ki Matthias Kunsch.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!