Hírek

2005.11.02. 00:00

Taszárra jönnének a kínaiak

Fantáziát látnak a kínai Gansu tartomány vezetői hazánk második legnagyobb légikikötőjének, a taszári katonai repülőtérnek a logisztikai hasznosításában – erről is tárgyaltak a hét végén a távol-keletiek és Somogy megye képviselői Kaposváron.

B. L.

Lu Hao tartományi kormányzó kijelentette: déli megyénk turisztikai szempontból felveheti a versenyt bármely nyugat-európai ország régiójával. A turisztikai céloknak kedvez, hogy korábban több mint félmilliárd forint beruházás során már elkészült a repülőtéren egy utasforgalmi terminál, amely egyszerre százötven utast tud fogadni. A kétszintes, ezer négyzetméteres épülethez gurulópálya, és parkoló is tartozik. A mintegy 540 hektáron elterülő, ma már katonai használaton kívüli volt repülőtéren egyes értesülések szerint logisztikai központot létesítenének kínai kereskedelmi cégek. A tervek között szerepel egy raktárbázis és áruelosztó központ kialakítása a somogyi repülőtéren.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!