Hírek

2005.11.09. 00:00

Szlovákiában tárgyalt tegnap a külügyminiszter

A magyar diplomácia vezetője, Somogyi Ferenc tegnap délelőtt Mikulás Dzurinda miniszterelnökkel és Bugár Bélával, a szlovák parlament alelnökével, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnökével találkozott.

E. Cs.

A külügyminiszter az MTI-nek elmondta: Mikulás Dzurindával elsődlegesen a kétoldalú magyar–szlovák kapcsolatokat és a két ország nemzetközi együttműködésének kérdéseit tekintették át. „Mindketten – később pedig a parlamentben Bugár Béla alelnökkel folytatott megbeszélésünkön is – megállapíthattuk: mind a két oldalon úgy látjuk, hogy kapcsolatainkban – akár a politikai, a gazdasági, a kereskedelmi és a számunkra fontos kisebbségi kérdések területén – nagyon pozitív lépéseket könyvelhetünk el” – hangsúlyozta.

Szóba kerültek az európai uniós tagságunkból eredő lehetőségek, nemkülönben azok a tapasztalatok és azok a további módozatok, amelyek az egyeztetett álláspontoknak köszönhetően a jobb érdekérvényesítés lehetőségeit kínálják számunkra az unióban vagy bármilyen más nemzetközi fórumon – mondta a miniszter. Somogyi Ferenc Bugár Bélával a parlamentek uniós mandátumából eredő lehetőségekről, az infrastrukturális fejlesztésekről, az oktatási és a kulturális együttműködés lehetőségeiről folytatott eszmecserét. A miniszter  délután vendéglátójával, Eduard Kukan külügyminiszterrel tárgyalt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!