Hírek

2005.11.17. 00:00

Repülőtér: titkolózik a miniszter

Személyes megjelenés helyett tegnap egy levelet küldött a parlament költségvetési bizottságának Veres János pénzügyminiszter. A kormánytagot ellenzéki honatyák hívták meg, hogy nyilvános ülésen számoljon be a Budapest Airport Rt. vagyonértékesítésének állásáról.

Gy. M.–I. A.

Az invitálást azonban másodszor is elutasította Veres: a múlt héten MSZP-frakció-ülésre hivatkozott, most pedig arra, hogy „a privatizáció jelenlegi előrehaladott szakaszában rendkívül kedvezőtlenül befolyásolhatja a folyamatot, komoly károkat okozhat, nem kívánt hatásokkal járhat a nemzetgazdaság egészét érintően”. A Tállai András fideszes honatya által „példátlannak” nevezett elutasításra Böhm András, a bizottság szabad demokrata tagja úgy reagált: a képviselőknek politikai felelősségük van az ügyben, szakmai állásfoglalásuk nem segíti, inkább veszélyezteti a folyamatot. A Budapest Airport Rt. vezetősége és dolgozói tegnap délután megkezdték a bértárgyalásokat. A munkavállalói oldal részéről Kováts István, a sztrájkbizottság elnöke vezette a megbeszélését. Forrásaink szerint mindössze annyi történt, hogy mindkét fél átadta további igényét, feltételeit, és megállapodtak a további ügymenetben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!