Hírek

2005.11.22. 17:45

Orbán elriasztja a befektetőket

,,Orbán Viktor újra a külföldi befektetők elriasztását tűzte ki célul” – jelentette ki Kuncze Gábor, a kisebbik kormánypárt elnöke kedden. Az SZDSZ első embere szerint a Fidesz elnöke megerősítette korábbi álláspontját, hogy felül kívánja vizsgálni a privatizációs szerződéseket.

BAMA

,,Elítéljük a hamis adatokra alapított, populista javaslatokat, és értetlenül szemléljük, hogy az ellenzék egy demokratikus piacgazdaságban Árhivatalt és visszaállamosítást szorgalmaz” – hangoztatta a liberális politikus.

Kóka János gazdasági miniszter a parlamentben tartott beszédében utalt arra, hogy Orbán Viktor befektetőket riasztott el Magyarországról. „Vannak olyan információink, hogy ezek a befektetők megkeresték a Fidesz elnökét és ott nem lettek megnyugtatva a privatizációs szerződések felülvizsgálatával kapcsolatban. Most összegyűjtjük a tényeket és majd a kellő időben hozzuk nyilvánosságra” – közölte lapunkkal Tóth Judit, a gazdasági miniszter szóvivője.

A gazdasági miniszter a Fidesz pártelnökével lefolytatott szópárbaja után a Parlament folyosóján hétfőn azonban még konkrét példát is emlegetett Orbán befektető riogató magatartására. Kókának ellenőrzés alatti információi vannak arról, hogy a Budapest Airport (BA) magánosításakor „nem nyugtatott meg” teljes nyugalommal egyes befektetőket – egy esetben egy pályázó cég országának nagykövetét sem –, akik aggódtak az előző ciklus miniszterelnökének a privatizáció felülvizsgálatát, illetve a visszaállamosítást sejtető nyilatkozatai miatt.

„A gazdasági miniszter szamárságokat beszélt, s ennek jogi következményei is lesznek” – jelentette ki Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!