Hírek

2005.11.30. 00:00

Nők napja Irakban emberrablással

Tegnap két hír is megrázta Európát: egy belga származású asszony öngyilkos merényletet követett el Irakban, ahol néhány óra múlva terroristák elraboltak egy német régésznövendéket.

Farkas K.

[caption id="" align="alignleft" width="307"] Kivégzéssel fenyegetik a terroristák a német nőt és sofőrjét
[/caption]Az öngyilkos merénylő Belgiumban született, s miután egy iszlám radikálishoz ment feleségül, áttért a muzulmán hitre. A nő nevét nem hozták nyilvánosságra. Szakértők szerint a terroristák között világszerte egyre több a nő. Közben első komoly külpolitikai válságával néz szembe az új német kancellár, tegnap ugyanis elraboltak egy német nőt Irakban. „A német kormány minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy sértetlenül kerüljön elő egy Irakban eltűnt német származású nő és sofőrje” – közölte kedden Angela Merkel német kancellár. Az áldozat, Susanne Osthoff régésznek tanult, de Irakban huzamosabb ideje már emberbaráti tevékenységgel foglalkozik, például gyógyszereket igyekszik beszerezni kórházaknak. Osthoff elrablói videofelvételt is küldtek az egyik német televíziós állomás bagdadi irodájának. Ezen két térdeplő, bekötött szemű személy látható, körbevéve három fegyveressel. Az elrablók azt követelik, hogy Németország szüntesse be az iraki újjáépítés támogatását. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!