Hírek

2005.11.04. 00:00

MTV: hiányos iratokba nyertek betekintést?

Még azelőtt berekesztette a Magyar Televízió (MTV) kuratóriumának ülését Kozma Huba kuratóriumi elnökhelyettes, hogy a társadalmi delegáltak rátérhettek volna arra a napirendi pontra, amelyben Rudi Zoltán tévéelnök által kötött szerződéseket és a közétévé gazdálkodását kívánták vizsgálni – értesült lapunk.

T. G.

Az MTV közalapítványa tegnapi ülésén Czeglédi László, a kuratórium elnöke nem vett részt; a civilek az MTV által tervezett M3 csatorna irataiba kértek és kaptak – egyesek számára korántsem kielégítő – betekintést. Mint megtudtuk, a civilek sérelmezték, hogy a Rudi Zoltán által rendelkezésre bocsátott iratcsomag nem teljes, noha az elnök szerint munkatársai igyekeztek „ilyen igénnyel” összeállítani azt. Éppen ezért a rendszerezett dokumentumba három napon belül újabb betekintést kértek. Az MTV kuratóriumát, a törvény szerint a berekesztett ülést nyolc napon belül újra össze kell hívni változatlan napirendi pontokkal. Korábban már előfordult, hogy e kötelezettségének az elnökség nem tett eleget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!