Hírek

2005.11.05. 00:00

Megduplázná a piacot a Parmalat utódja

Tejipar Rövid időn belül meg kívánja duplázni 5-6 százalékos jelenlegi hazai piaci részesedését a székesfehérvári tejüzem – jelentette ki Mélykúti Tibor, a feldolgozót megvásárló, tejtermelőket tömörítő Alföldi Tej (AT) Kft. ügyvezető igazgatója.

BAMA

Mint ismert, az AT a felszámolás sorsára jutott Parmalat Hungária Rt. működő vagyonelemeit vette meg. A debreceni székhelyű társaság az átadás-átvétel és a leltár lezárulta után, november elsejétől szerezte meg a tejüzem tényleges irányítását. A korábban elrontott privatizációt most sikerült korrigálni azzal, hogy a Parmalatot tejtermelői tulajdonú szövetkezés vásárolhatta meg – fogalmazott Gráf József. A kezdeményezésnek az ágazat más területein is lesz folytatása. Tervezik ugyanis egy borüzem (Bács-Kiskun megyei) termelői csoportosulások tulajdonába való átadását, és hasonló módon akarnak lépni a sertésfeldolgozásban is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!