Hírek

2005.12.01. 00:00

Mécs: az SZDSZ nem szeretné, hogy bejussak

A szocialisták listáján indul a 2006-os parlamenti választáson Mécs Imre, aki egy ideje kiszorítottnak érzi magát az SZDSZ-ben.

Dreissiger Á.

Mécs Imre a reggel.hu-nak azt mondta: a szabad demokraták 2006-ban csak a 25-40. hely körül indították volna, amikor az előző választáson már a 17. hely sem volt befutó. Mécs Imre szerint ez azzal egyenlő, hogy a liberálisok nem szeretnék őt a parlamentben látni. „Úgy döntöttem, hogy elfogadom a szocialisták ajánlatát, mert úgy gondoltam,  egyrészt a szociálliberális elvek, másrészt 56 képviselete számomra a legfontosabb” – nyilatkozta lapunknak a politikus. Mécs SZDSZ-szel való viszonya az idei államfőválasztáson romlott meg, amikor a pártvezetés ellenében a szocialisták jelöltjére, Szili Katalinra adta voksát.

Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke annyit jegyzett meg lapunknak: sajnálatosnak tartják Mécs döntését. „Lehet, hogy valakinek fontosabb a saját egzisztenciális ügye, mint az identitása, ám ezt mindenkinek saját magának kell eldöntenie. Senkinek sincs bérelt helye nálunk” – utalt ezzel arra, hogy az SZDSZ még el sem kezdte a listaállítást, így nem tud mit kezdeni azzal, hogy Mécs Imre erre hivatkozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!