Hírek

2005.12.01. 00:00

Másfél évig tartott az erőszakos rablássorozat

Vég Márton

Emberölés bűntette és más bűncselekmények elkövetése megalapozott gyanúja miatt eljárást folytat a Budapesti Rendőr-főkapitányság H. Attila 28 éves martonvásári, H. Zoltán 42 éves szigetszentmiklósi és Sz. Imre 40 éves budapesti lakos ellen.
   A letartóztatott három férfi 2004 január 5-én kezdett rablássorozatba, amit a jelenlegi adatok szerint 2005 júniusáig folytatott. Másfél év alatt legalább kilenc házba hatoltak be, ahol az otthon tartózkodókat megkötözték, majd készpénzt, ékszereket és antik tárgyakat zsákmányolva távoztak.
A rendőrség gyanúja szerint a tavaly januári első és egyben legerőszakosabb rablásuk rögtön emberöléssel végződött. Miután behatoltak egy Budapest XI. kerület, Szüret utcai lakásba és megkötözték az ott lakó nőt, a sértett a bántalmazás következtében a helyszínen meghalt.
A feltételezett elkövetők ezt követően szinte havonta hajtottak végre ilyen akciókat, hasonló módszereket alkalmazva. Lengyeltóti, sóskúti, érdi, biatorbágyi, mezőtúri, valamint további fővárosi házakat támadtak meg, és több esetben is milliós károkat okoztak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!