Hírek

2005.11.17. 00:00

Ittas volt Gyapay sofőrje

Immár egy hete kórházban fekszik Gyapay Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője, miután pénteken ittas sofőre mellett balesetet szenvedett. Az már biztos, hogy ő is ivott alkoholt.

Nagy E. D.–Izing A.

Közepesen ittas volt G. L. (21) ösküi lakos, amikor pénteken hajnalban baleset szenvedett Hajmáskérnél, tudta meg lapunk Bankó Magdától, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivőjétől. Mint ismert, a balesetben megsérült a sofőr mellett ülő Gyapay Zoltán is. A Fidesz országgyűlési képviselője – aki egyben Öskü polgármestere – azóta is kórházban van. Bankó szerint a honatya vérvizsgálatából nem lehetett pontosan megállapítani, hogy milyen mértékben volt ittas a balesetkor, ezért szakértőt rendeltek ki ennek megállapítására. A szakértőnek harminc nap áll a rendelkezésére, hogy eredményre jusson. Az viszont már biztos, hogy Gyapay ivott, mielőtt kocsiba szállt volna, ugyanis a helyszíni vérvételen közepesen ittasnak találták.
A balesetben ketten sérültek meg, Gyapay autója totálkárosra tört, és kár keletkezett a vasúti átjáró fényjelzőjében, valamint egy oszlopban is. Emiatt a közlekedés biztonságának veszélyeztetése miatt indult a sofőr ellen eljárás, amely ittas vezetés vétségével párosul. Az is kérdéses, miért G. L. vezette Gyapay autóját, és hogyan adta át a sofőrnek a képviselő a kocsit. Ha ugyanis tudatában volt az autóvezető ittasságának, akkor ezért külön meggyanúsíthatják járművezetés tiltott átengedése miatt.
Az autóbaleset napján Orbán Viktor pártelnök és Áder János frakcióvezető telefonon hívta fel a képviselő feleségét. Lapunknak arra a kérdésére, hogy Orbán Viktor tervezi-e Gyapay Zoltán meglátogatását a közeljövőben, a párt sajtóosztálya válaszolt. Eszerint a képviselő felesége a család nevében arra kérte Orbánt és Ádert, hogy se ők, se más politikusok ne látogassák meg a képviselőt a kórházban, mielőbbi gyógyulása a legfontosabb. Az első látogatásra alkalmas időpont a család szerint az, amikor a képviselő kijön a kórházból.
A feleség és az orvosok kérésére a képviselő állapotáról a sajtóosztály nem adhat felvilágosítást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!