Hírek

2005.11.12. 00:00

Honatya kocsija az árokban

Súlyosan megsérült Gyapay Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője, Öskü polgármestere egy közlekedési balesetben Hajmáskérnél. Az árokba borult autó a honatyáé, ám ő utasként ült a gépjárműben.

Nagy Eszter Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A roncsból a tűzoltók feszítő-vágóval szabadították ki a fiatal sofőrt. A kocsi totálkárosra tört a balesetben.
[/caption]Pénteken hajnalban Hajmáskér külterületén, egy vasúti kereszteződésben szenvedett balesetet Gyapay Zoltán fideszes országgyűlési képviselő, tudta meg lapunk Bankó Magdától. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője hozzátette: a járműben hárman utaztak. A száguldó autó keresztülhajtott a vasúti átjárón, majd a nagy sebesség miatt letért az útról, és a magasfeszültségű oszlopnak csapódott. Innen visszapattant, és így a gépkocsi hátsó része rálógott a sínekre. Ebben a pillanatban érkezett oda az Ajka felé tartó tehervonat, amely nekicsapódott az autónak. Ekkor az egyik utas már kiszállt a járműből, ezért csak ketten ültek a roncsban, amely végül egy árokban, az oldalára borulva állt meg.

A kocsit vezető, 21 éves, ösküi fiatalember, aki egyébként nem rendelkezett érvényes jogosítvánnyal, lábsérülést szenvedett. Őt a roncsok közül csak mintegy másfél órás megfeszített munkával tudták kiszabadítani a tűzoltók. A rendőrség közleménye szerint Gyapay Zoltán utasként skalpolásos fejsérülést és bordatörést szenvedett. Mindkettőjüket kórházban ápolják. A harmadik utas nem sérült meg.

Bankó Magda szerint a sérülteknél a helyszínen nem lehetett alkoholvizsgálatot végezni, ám elrendelték a kettős vérvételt. Többet azonban nem árult el. Úgy tudjuk, az már a helyszínen felmerült, hogy a sofőr ittasan ült volán mögé, ezért volt szükség a kettős vérvétel elrendelésére. Az alkoholfogyasztást azonban a vizsgálatoknak kell igazolniuk. Ha bebizonyosodik, hogy a sofőr valóban ivott, azért akár Gyapay Zoltán is felelőssé vonható. A Büntető törvénykönyv ugyanis külön szankcionálja, ha valaki ittas személynek adja át a járművezetést. Ebben az esetben akár egyéves szabadságvesztés is kiszabható. A baleset hárommillió forintos kárt okozott, ennek döntő többsége, két és félmillió forint a képviselő autójában keletkezett.

Idei szondás ügyek

2005. július 31. Szabó Zoltán (MSZP) igazoltatáskor nem fújta meg az alkoholszondát.

2005. július 16. Balesetet szenvedett Herényi Károly (MDF). Vállalta a tesztet, az eredmény negatív lett.

2005. március 12. Árokba

borult kocsijával Csongrádnál Vincze László (Fidesz).

Nem fújta meg a szondát.

2005. február 28. Letörte

kocsijával a szembejövő autó tükrét Fenyvesi Máté (Fidesz). Nem fújta meg a szondát.

Az árokba borult autó a honatyáé, ám ő utasként ült a gépjárműben. Nagy Eszter Dóra Idei szondás ügyek 2005. július 31. Szabó Zoltán (MSZP) igazoltatáskor nem fújta meg az alkoholszondát.

2005. július 16. Balesetet szenvedett Herényi Károly (MDF). Vállalta a tesztet, az eredmény negatív lett.

2005. március 12. Árokba

borult kocsijával Csongrádnál Vincze László (Fidesz).

Nem fújta meg a szondát.

2005. február 28. Letörte

kocsijával a szembejövő autó tükrét Fenyvesi Máté (Fidesz). Nem fújta meg a szondát. A roncsból a tűzoltók feszítő-vágóval szabadították ki a fiatal sofőrt. A kocsi totálkárosra tört a balesetben. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!