Hírek

2005.11.09. 00:00

Hátba szúrta a rendőrt a betörő

Súlyosan megsérült az a rendőr, akit egy ismeretlen késelt meg Fegyvernek főutcáján, egy kínai áruház előtt. A tettesnek sikerült elmenekülni a helyszínről.

Mészáros Géza

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Boglyasovszky Lászlóné
[/caption]— Kedvenc tévécsatornámon éppen véget ért egy műsor fél tizenegykor, amikor először szólalt meg az áruház riasztója – meséli remegő hangon a hétfő éjszaka történteket az a neve elhallgatását kérő idős asszony, aki riasztotta a rendőröket. – Először azt hittem, a televízióból jön a zaj, de aztán beazonosítottam a kínai Peking áruház vijjogó, villogó jelzőrendszerét. Nem voltam rest, azonnal tárcsáztam a 107-et. Nagyon gyorsan, mintegy 8 perc alatt ketten a helyszínre érkeztek. Az egyikőjük azonnal beugrott az áruház udvarára. Én közben telefonon felhívtam a kínai tulajdonost, Songot is, s miközben értesítettem, lövésekre lettem figyelmes – sorolta dadogva az idős asszony.

Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője lapunknak elmondta: a törökszentmiklósi rendőrkapitányságra 22.42-kor érkezett az első bejelentés, hogy a fegyverneki Peking áruháznak bejelzett a riasztója. A kiértesített, s a helyszínre érkező járőrpáros egyik tagja az utcafrontot biztosította, miközben társa beugrott az áruház udvarára. Észlelte a felfeszített ajtót, így erősítést is akart kérni. Ekkor a sötétben megbújó, majd előugró ismeretlen alak az arcán és a hátán többször is megszúrta, majd a drótkerítésen keresztül elszaladt. A megsérült járőr három figyelmeztető lövést adott le, de a támadó elmenekült. Az eddigi adatok szerint a tettesnek nem volt társa. A vérző rendőrt a mentők a szolnoki Hetényi Géza Kórházba szállították.

– Kollégánk súlyos hát- és arcsérülését az orvosok ellátták. A hétfő esti kutatást követően kedden folytattuk a helyszínelést, megtaláltuk a betöréshez használt feszítővasat. A sérült járőr csak addig hagyta el a kórházat, míg munkatársunk segítségével megrajzoltatta a fantomképet – mondta Kovács Ágnes. Sikerült elérnünk telefonon a Peking áruház tulajdonosát, Songot is. Mint azt a kínai fiatalember igen gyenge magyarsággal elmondta: a főleg importtermékeket árusító üzletből árucikkeket nem vitt el a tettes, ám a kasszából mintegy 26 ezer forintnak nyoma veszett.

Boglyasovszky Lászlóné szomszéd

– Ágyban voltam már, amikor hallottam az éles vijjogást. Szólt az áruház dudája. Kinyitottam a kapuajtót, és egy rendőr éppen akkor ugrott ki a kerítésen. Mezítláb voltam, de odasiettem én is segíteni a sérült egyenruhásnak.

Gőbel István szomszéd

– Nem hallottam lövéseket, pedig nagyon közel lakom. A riasztót annál inkább, mert az reggelig legalább ötször hangoskodott. Nem jellemző ez a falura, itt csak kis csínytevések vannak.

Kassai András szomszéd

– Az eset után bűnjeleket kerestek az udvarunkban. Meg is rémültünk, hogy a portánkon keresztül menekült a tettes. Mi nem félünk, nálunk egy fityinget sem találnának a betörők.

Kapa, kasza, fejsze

Az ORFK néhány hete elkészült belső vizsgálata szerint idén csaknem ugyanannyi rendőrt támadtak meg, mint az előző év hasonló időszakában. A dokumentum külön kitér rá, hogy a tettesek általában meglökik, megütik a velük szemben intézkedőt, esetleg meg is harapják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!