Hírek

2005.10.27. 00:00

Visszabeszélő-show

Hatalmas közönségsikert aratott az Azt hiszik, már mindennek vége című, angol tévés perpatvarban a háromszoros wimbledoni bajnok, Boris Becker.

Árvay Sándor

Tíz esztendő alatt eddig tizenkilenc sorozatot élt meg a BBC One népszerű tévéadása, a They Think It’s All Over néven futó visszabeszélő-show. Az indulás évétől 2003-ig Gary Lineker volt a csapatkapitány, aztán rövid időre az Arsenal 75-szörös válogatott kapusa, David Seaman vette át a házigazda szerepkörét, tavaly ősszel Ian Wright érkezett. A futballisták után (első más sportágbeliként) a héten a német teniszkirály, Boris Becker lett a program húzóembere.

Az, hogy ő az első külföldi, aligha tűnik fel a briteknek, hiszen a 37 esztendős sztár szinte „hazai játékosnak” számít a szigetországban. Nem véletlen, hogy a 2012-es olimpiai pályázat népszerűsítésére is felkérték. Ami pedig a fehér sporthoz való itteni kötődését illeti, épp nemrégiben adta nevét az Ariel Tennis Ace nevű angliai tehetségkutató akcióhoz. A tízezer gyereket pályára csábító tálentumkereső végén a két legjobb, a 7 éves, leedsi Naiktha Bains és Southamptonból származó, két évvel idősebb társa, Richard Bekoe két órán át edzhetett az egykori klasszissal. Aki éppen két évtizeddel ezelőtt lett az akkor százhat éves múltra visszatekintő wimbledoni férfiversenyek legfiatalabb bajnoka, az első nem kiemelt nyertes. Bumm-Bumm Boris százezreket vonzott a pályákra, otthon és Angliában is. Valóban népszerűvé tette a teniszt, szinte minden gyerek erre a sportra vágyott. A tévé, a reklámipar, a sportszergyártás milliós hasznot húzott Becker első (s további két) wimbledoni sikeréből. A „mágnes” vonzerejét ma is kihasználják.

Becker 1999-es visszavonulását követően dolgozott német Davis Kupa-kapitányként, voltak internetes vállalkozásai, ám végül ő is ott kötött ki, ahol többi ismert kollégája. Televíziós kommentátorként dolgozik a BBC alkalmazásában. Munkaadói most új szerepet találtak ki számára. A vidám visszabeszélő-műsorban két csapat osztja egymást, mindkét társulat élén egy ismert személyiség áll.

Négymillió nézője volt az első adásnak. Rekord! S Boris Becker, akinek legtöbbször a sótlan-savanyú-mogorva arcát szoktuk meg a pályán, a híradások szerint magával ragadó stílusban vezette a műsort: elegáns, kedves és figyelmes volt, poénkodott másokkal, s kellő humorral viseltetett önmagával szemben is. Még egykori nőügyeiről is tudott vidám öniróniával beszélni. A német lapok kommentárjai azt írják, Boris még sohasem volt ennyire önfeledt, nyílt és vidám, mint e tévéműsorban. S noha a mosolygós teniszkirály triója a tévés játék során kikapott az egykori futballista, Ian Wright vezette kompániától, a sorozat szerkesztői igen elégedettek voltak Becker produkciójával és „arculatváltásával”, s az egész idényre szóló szerződést kínáltak neki.

– Elhihetik, nem vagyok egy izgulós típus, szerepeltem párszor közönség előtt. Nemcsak teniszpályán, stadionokban, hanem nagy rendezvényeken, tévéstúdiókban is. Most mégis lámpalázam volt – mondta Becker az adás után. – Koncentrálnom kellett és minden rutinomat előszednem. Olyan volt, mint amikor először léptem a szent gyepre a wimbledoni centerpályán. Az ott szerzett tapasztalat segített, hogy most csapatkapitányként a négymilliós publikum igényeinek is meg tudtam felelni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!