Hírek

2005.10.04. 00:00

Nem képes megszabadulni részvényeitől

NEHÉZ TEHER Beteg olvasónk részvényeket örökölt férjétől. A papírokat képtelen eladni. Kérdése, miként értékesíthetné ezeket.

BAMA

Olvasónk férje rákban halt meg. A hagyatéki tárgyaláson örökölt tizennyolc darab, tízezer forint névértékű részvényt. A férfi ezeket még 1998-ban egy, a piacon kevéssé ismert cégtől vette meg húszezer forintos árfolyamon. A vásárlásnál azt ígérték a házaspárnak, ha el akarják adni, segítenek nekik az értékesítési folyamatban. A hölgy állítása szerint a hat esztendővel ezelőtt adott megbízás visszavonásig érvényes. Vagyis az ajánlat ma is áll. Kérdésünkre elmondta, a szabad piacon lehetetlen eladni értékpapírokat. Kérdése, miként tudná visszaváltatni részvényeit.

– Első lépésben meg kell vizsgálni, hogy a szerződésben vagy azt követően a kibocsátó cég vállalt-e visszavásárlást vagy értékesítési közreműködést – válaszolták érdeklődésünkre a Magyar és Társai Ügyvédi Irodában. Ha nem szerepel írásban ilyen kitétel, akkor erre nem lehet kötelezni a céget. Mivel a részvényvásárlás üzleti kockázattal jár, fennáll a veszteség veszélye is. Az ügyvédi irodában azt javasolták, célszerű meghirdetni a papírokat értékesítés címen, illetve egy brókercégnek eladásra felajánlani.

REGGEL, 1122 Budapest, Városmajor u. 12–14.

Tel.: (36-1) 488-5541 e-mail: [email protected] -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!