Hírek

2005.10.10. 00:00

Nem a sorkatonaságra

„Az MSZP szerint valamennyi parlamenti pártnak érdemes lenne a kötelező sorkatonai szolgálat visszaállítása ellen egyértelműen állást foglalnia” – közölte a hét végén Török Zsolt szocialista parlamenti képviselő.

T. G.

A honatya szerint ugyanis az elmúlt hetekben a Fidesz politikusainak megnyilatkozása alapján „kérdéses, hogy a közeljövőben vagy akár jövőre is visszaállítanák-e a sorkatonai szolgálatot”. Dobó László, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának fideszes tagja leszögezte: pártja 2000 óta szorgalmazta a sorkatonai szolgálat eltörlését, és ezért is szavazta meg tavaly az erről szóló törvénymódosításokat. Dobó László szerint a kérdező Török Zsolt „kampányszagú badarságai nem új keletűek az MSZP riogatókórusának egyik dallamaként”. Karsai Péter, a honvédelmi bizottság MDF-es alelnöke szerint Török Zsolt nem bízik pártja választási szereplésében. Mint rámutatott, a hadsereggel kapcsolatos kétharmados törvényt a Fidesz csak akkor módosíthatná egyedül, ha több mint kétharmaddal nyerne. A SZDSZ korábban és most is a sorkatonaság ellenzőjének minősítette magát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!