Hírek

2005.10.27. 00:00

Madár legközelebb itthon

Erdei Zsolt és menedzsere a Mehdi Sahnoune elleni drámai győzelem után szóbeli ígéretet kapott az Universum vezetőitől arra, hogy Madár legközelebb itthon védheti meg világbajnoki címét.

Hegyi Áron

Erdei Zsolt, a WBO félnehézsúlyú profi világbajnoka szemmel láthatóan magán viseli a szombat éjszakai címvédés nyomait. Madár bal fülét elegáns pólya takarja el a kíváncsi szemek elől, persze nem sokáig marad titokban, hogy röviddel a Sahnoune fölött aratott kiütéses győzelem után meg kellett operálni bajnokunkat. A francia ütései ugyanis eltörték Madár fülében a porcot, a sérült rész helyreállításában pedig csak egy apró műtét segíthet. Madár negyedik címvédését nevezhetnénk akár a törések éjszakájának is. Hiszen két héttel a nagy csata előtt az amerikai edzőtáborozás egyik kesztyűs edzésén a 94 kilós Tokarjev úgy hátba vágta, hogy kis híján eltört a bordája. Amint azt szerdai, budapesti tájékoztatóján elmondta, a sérüléstől nemhogy bokszolni, még árnyékolni, sőt egy jólesőt sóhajtani sem bírt. Orvostól orvosig járt, sokáig azt sem tudták megállapítani, hogy van-e törött bordája vagy nincs. Végül egy kiadós injekciókúrával sikerült harcképessé tenni Zsoltot.

– Az első menetben azt éreztem, hogy biztos nem fogok kibírni még tizenegyet. Miután Sahnoune eltalálta a másik oldalamat is, alig kaptam levegőt, és a folyamatos oxigénhiány végtelenül legyengített. Az ötödik menet után mondtam Fritz Sduneknek, hogy ennek a meccsnek már vége. Aztán magam sem tudom, hogyan és miből, de elkezdtem visszakapaszkodni. Ehhez természetesen kellett az is, hogy Sahnoune is kezdjen fáradni. Nem csodálom, ahány pofont kiosztott nekem, attól mindenki elfáradt volna. Furcsa, de ezekre a menetekre szinte nem is emlékszem, az ötödik után a kilencedik felvonás van meg, akkor ugyanis elég jó balosokat ütöttem, ami megfogta a franciát. Aztán a 12. menetben jött az a hihetetlen sorozás, ami semmi másból nem fakadt, mint a rutinból és a ringben töltött rengeteg időből. Egészen idáig nem is tudtam, milyen tartalékaim vannak, mire lehetek képes akkor is, amikor már én sem hiszek magamban. Ezentúl soha többet nem kell úgy bemennem a ringbe, hogy „jaj, istenem, mi lesz, ha nem bírom erővel, ha nem vagyok elég jó”. Ha ilyen állapotban, egy finoman szólva sem tökéletes felkészülés után nyerni tudtam egy Sahnoune-kaliberű profi bunyós ellen, akkor nekem senkitől sem kell igazán tartanom. Most nagyon boldog vagyok, mert szívvel-lélekkel bokszoltam.

Ezután Dámossy Zsolt, Madár menedzsere vette át a szót, aki egy meglepő történettel és két jó hírrel szolgált. – Az ötödik menet után komolyan gondolkodtam azon, kimegyek a mosdóba, hogy ne kelljen látnom, ami következik. Szerencsére meggondoltam magam. Zsolt hihetetlen győzelmet aratott, ami megnövelte az elismertségét, klubja, az Universum főnöke, Peter Kohl még ott helyben szólt nekem, hogy megemelte Madár meccspénzét. Elégedett lehet a német ZDF televízió is, hiszen a 3,8 milliós nézőszám, ami országosan is kiemelkedő volt szombat este, bizonyította, hogy Zsoltra lehet építeni a legfontosabb műsorsávban. Továbbá kaptunk egy ígéretet, hogy jövőre lesz magyarországi gála, hamarosan elkezdhetünk tárgyalni a helyszínről és az időpontról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!