Hírek

2005.10.21. 00:00

Javított számla révén tűntek el az átutalások

Letartóztatták a BVSC asztalitenisz-szakosztályának igazgatóját, H. Ivánt (49), akit különösen nagy értékre elkövetett csalással gyanúsítanak.

Nagy E. D.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egy dabasi gumikereskedéssel foglalkozó cég jelzése alapján kezdett nyomozásba. Azért tettek feljelentést, mert üzleti partnerük nem kapta meg a részére utalt összegeket. Ezzel a cégnek 95 millió forint kárt okoztak. A nyomozás során kiderült: a számlaszámot valaki megváltoztatta és az üzleti partner helyett egy létező sportalapítvány kapta meg a pénzt. H. Iván, az alapítvány kuratóriumának társelnöke, aki egyben a BVSC szakosztály-igazgatója a kihallgatásán elmondta, hogy mintegy 73 millió forintot vett le a számláról. Ezt egyébként a lefoglalt pénztári bizonylatok is igazolják. A gyanúsítottak közé került még a hatóságok előtt önként jelentkező fia is, aki részben beismerő vallomást tett, valamint az alapítvány pénzügyi tanácsadója, aki egyben a könyvelési feladatokat is ellátta. Szintén gyanúsított lett Sz. László, aki a károsult cég számítástecnikai rendszerének karbantartója. Ő dolgozta ki a számlázó- és könyvelési programot a társaságnál. Mind a négy személy letartóztatásba került. A 95 millió forintból a rendőrség tájékoztatása szerint 42 már megkerült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!