Hírek

2005.10.06. 00:00

Hollywood új filmcsillaga

A fiatal és feltűnően csinos kanadai lány, Rachel McAdams a legújabb hollywoodi felfedezett. A hazai mozikban már látható Ünneprontók ünnepe című filmben ő alakítja a női főszerepet.

Parcsami Gábor

Az Ünneprontók ünnepe című film könnyed vígjáték, amelyben Rachel McAdams egy okos, csinos és magabiztos lányt alakít. A vígjátékban Rachel Owen Wilson és Vince Vaughn partnereként a humorát is megcsillogtatja. A film két jó barátról, Johnról és Jeremyről szól, akik válóperes ügyvédekként keresik kenyerüket. Szabadidejükben esküvőkre járnak, hogy nőt fogjanak. A kalandok közben John szerelmes lesz, ráadásul egy befolyásos politikus lányába, aki éppen az esküvőjére készül. És itt kapcsolódik be a történetbe Rachel, akinek Claire szerepében az a dolga, hogy tönkretegye a közelgő lagzit.

A filmben barna lányt alakító színésznőről csak kevesen tudják, hogy valójában született szőke. Igaz, szőkén és barnán is egyaránt elbűvölő. Bájos arcával mindenkit megbabonáz. Talán ebben rejlik sikerének titka is. Rachel 1976-ban született a kanadai Londonban. Négyéves korától feltett szándéka volt, hogy versenykorcsolyázó lesz. Tizenhárom éves korában azonban megunta a korizást, és érdeklődni kezdett a színjátszás iránt. Részt vett egy színházi nyári táborban, ahol beleszeretett Shakespeare drámáiba, és beiratkozott a York University dráma szakára, amelyet kiváló minősítéssel el is végzett. Az egyetemi darabok és kisebb reklámfilmek után következett az első filmszerep a Nevem Tanino című alkotásban.

Tehetségére már ebben a filmben felfigyeltek, és nemsokára Hollywoodban találta magát. Az első amerikai szerepe a Tökös csaj című filmben egy népszerű, de gonosz tinilány volt, aki persze a végén komoly leckét kap az élettől. A film egyrészt nagyot bukott, másrész egy időre beskatulyázta Rachelt, így sokáig csak hasonló ajánlatokat kapott. Ilyen volt a Bajos csajok is, ahol megint nagyképű, felfuvalkodott tinilány volt, de szerencsére jött a Notebook, ami sok mindent megváltoztatott.

A Nick Cassavetes rendezte második világháborús drámába oltott szerelmi történet ugyan nem lett bombasiker, de Rachelnek sikerült bebizonyítania, hogy alkamas komoly szerepek eljátszására is. Ennek köszönhetően kapta meg a nagy kiugrást jelentő Éjszakai járat főszerepét. A idegfeszítő thrillerben megmutathatta, mit tud. Egyszerre kellett elbűvölőnek és harcos amazonnak mutatkoznia, ráadásul egy olyan csodás színész oldalán, mint Cillian Murphy.

Rachel McAdams

London, Ontario, Kanada, 1976. október 7.

Legismertebb filmjei:

Tökös csaj (2002),

Bajos csajok (2004),

Éjszakai járat (2005)

Legismertebb filmjei:

Tökös csaj (2002),

Bajos csajok (2004),

Éjszakai járat (2005) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!