Hírek

2005.10.26. 00:00

Gyurcsány nem tartja magát megtévesztőnek

A miniszterelnök szerint nem volt megtévesztő, hogy a vasárnap kora délután felvett televíziós interjúban múlt időben szóltak aznap esti, operaházi beszédéről. Gyurcsány Ferenc a közszolgálati rádióban azt mondta: a műsorban a szerkesztő által feltett „kérdés igeidejében” válaszolt, mint mondta, ez „a normális és ösztönös reakció, hiszen nincs ebben megtévesztés”.

F. K.

Hétfőn a parlamentben éles hangú vita alakult ki a miniszterelnök és Áder János fideszes frakcióvezető között. Áder szerint megtévesztő volt a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában este sugárzott, de délután felvett interjú. Azon a kormányfő úgy bírálta az ellenzéket, hogy nem hallotta előre Orbán Viktor beszédét. A Gyurcsány-interjú kapcsán nem tudtuk elérni A szólás szabadsága frissen kinevezett műsorvezetőjét. „Krizsó Szilvia nem kíván nyilatkozni, álláspontja ugyanaz, mint ami a Magyar Televízió által kiadott közleményben áll” – mondta lapunknak Holub Katalin, az MTV szóvivője. A közlemény szerint a műsorvezető előzetesen tájékozódott arról, mi hangzik majd el az operaházban. Ennek az információnak a birtokában tette fel kérdéseit éppen azért, hogy az időszerűség követelményének is megfeleljen.

A Fidesz Kulturális Tagozatának médiaszekciója felszólította az Országos Rádió és Televízió Testületet, hogy közigazgatási eljárás keretében elemezze ki a történteket. A Jobbik is vizsgálatot követel. Álláspontjuk szerint Krizsó Szilvia „cinkosságával” adóforintokból finanszírozott „politikai színjáték” zajlott a köztelevízió vasárnapi adásában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!