Hírek

2005.10.04. 00:00

Egész nap oltották a tüzet a román hajón

A román Oltanita kirándulóhajó szlovákiai katasztrófája után egy nappal még izzottak a kajütök maradványai. Az egyetlen áldozat egy énekesnő, akit a hírek szerint betegágyában értek a lángok.

Cs. E.

A tűz a bősi erőmű közelében vasárnap késő délután ütött ki. A legénységnek csak arra maradt ideje, hogy a parthoz kormányzott hajóról kimentsék a zömmel nyugdíjas belga és norvég turistákat. A 45 éve épült sétahajót tíz éve újították fel, de a tűzoltók több súlyos hiányosságot is találtak rajta. Egyelőre csak feltételezhető: a tűz azért ütött ki, mert az egyik kabinban gondatlanul használták a vízmelegítőt. A hajón 23 ezer liter üzemanyag volt. Ennek nagy része elégett, a vízbe folyt gázolajat speciális hajó kezdte összegyűjteni. A tatjánál vízbe süllyedt roncsot a tulajdonosának kell elvinnie. A folyó magyarországi oldalán nem állt le a forgalom. A baleset felelőse – a szlovák törvények szerint – akár ötévnyi börtönre is számíthat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!