Hírek

2005.10.07. 00:00

Büntetés helyett: Mécs Imrét mégis jelöli az SZDSZ

Dreissiger Á.

„Szó sem volt retorzióról, egy liberális pártnál ez furcsa is lenne” – kommentálta lapunknak Horn Gábor SZDSZ-es politikus azt az értesülést, miszerint Mécs Imrét mégis indítja a párt Budapest első számú választókerületében. Mécs Imre jelölésének kérdése azért vetődhetett fel, mert a politikus két másik társával, Béki Gabriellával és Wekler Ferenccel együtt a tartózkodó szabad demokrata frakció akarata ellenére szavazott Szili Katalinra az államfőválasztáson.

Wekler Ferenc Baranya megyei képviselő annak idején előre jelezte, élni szeretne választási jogával – ezt az SZDSZ megyei szervezete is támogatta. Horn Gábor utalt rá, hogy Béki Gabriella is „más megítélés alá esik, ő sem a médiumokban hangoztatta álláspontját”. Az SZDSZ vezetői a választás után „büntetést” helyeztek kilátásba, ám Horn Gábor állítja: csupán politikai következményekről beszéltek. „Több mint 49 százalékot szereztem 2002-ben, s azóta javult a megítélésem” – reagált Mécs Imre megkeresésünkre. A politikus ezzel indokolja jelölését, szerinte ugyanis a pártnak érdeke a jó szerepelés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!