Hírek

2005.10.15. 00:00

Aukción Magyarország kincse

D. T.

Az augusztus 14-ei, Puskás Válogatott–Real Madrid mérkőzés megszervezésében főszerepet vállaló Erdős László az eddig a médiában megjelentektől teljesen eltérően látja az Aranycsapat kapitányának támogatási ügyét. Az alábbiakban az ő reflexiói olvashatóak: „Október 11-én a londoni Daily Telegraph-ban megjelent egy cikk, amely Puskás Ferencnével való beszélgetésre hivatkozva taglalja, hogy a család milyen nehéz és szerencsétlen körülmények között él ma Magyarországon, szinte sugallja, hogy ők a nemzet kisemmizettjei. Reményük sincs, hogy megkapják a Real Madrid vendégjátéka kapcsán a szervezők által felajánlott húszmillió forintot, hiszen ez ügyben senki sem kereste őket. Ezzzel szemben az MLSZ létrehozott egy a család által is elfogadott alapítványt, melynek egyik kurátora és ezáltal az alapítványra rálátással rendelkező személye Éliás András, a család ügyvédje. Az esemény kapcsán már kézhez kapott két és félmillió forintról pedig szinte említést sem tesznek.

Október 12-én a jó hírű és „véletlenül” szintén Londonban található Bonhams aukciósház bejelentette, hogy a család megsegítésére november elején árverést rendez Puskás Ferenc legféltettebb relikviáiból. Különösen érdekes, hogy Rebecca Ruff, a Bonhams aukciósház szóvivője az MTI-nek elárulta: a segítségét felajánló cég már rendelkezik az említett relikviákkal, melyek személyesen Puskás Ferenctől érkeztek hozzájuk. Mindannyian tudjuk, hogy Puskás Ferenc nincsen olyan állapotban, hogy személyesen feladja ezeket a tárgyakat. A relikviák árverezésével nem ő bízta meg az aukciósházat. Vajon akkor ki? Ki rendelkezhet Puskás Ferenc nevében, életében saját értékeiről?

Puskás Ferenc az állam, a Magyar Labdarúgó-szövetség, valamint különféle támogatók jóvoltából kiemelt szintű kórházi ápolásban részesül. A hotelszintű szoba kialakításának költsége soha, egyetlen forinttal nem terhelte a családot. Hivatalos ápolási költségekért és kezelésekért szintén egyetlen fillért sem fizetett senki a család részéről. Puskás Ferenc a Nemzet Sportolójaként havi ötszázezer forintos juttatást kap az államtól, melyet természetesen a felesége vesz kézhez. A Real Madridtól kapott havi néhányszáz eurós támogatás már el sem jut Magyarországra, az valahol elakad Puskás kint élő lányánál. A Real Madrid mérkőzés kapcsán Puskás Ferencné már kézhez vett két és félmillió forintot, míg húszmillió forint néhány napon belül átkerül az MLSZ által létrehozott alapítvány számlájára. Mindannyian tudjuk, hogy ebből a pénzből Puskás Ferenc ápolása élete végéig megoldott.

Az övé igen. De mi lesz a többiekkel? Ezért hát a cél: pénzt szerezni, minél többet, minél gyorsabban, Puskás nevével, Puskás nevében, Puskás relikviáival, az ország legendás értékeivel… minden áron. De minden áron?”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!