Hírek

2005.09.28. 00:00

Vádjavaslat Farkas ellen

Bár várhatóan csak kábítószer termesztésével vádolják meg majd Farkas Pétert, így is kaphat akár tíz évet. Csakúgy, mint társai, testvére és a kertész.

Szemán László

Vádemelési javaslattal befejezte Farkas Péter (37) és társai ellen a nyomozást a BRFK Bűnügyi Főosztálya, tudtuk meg rendőrségi forrásból. Az iratokat hétfőn átküldte a rendőrség a X– XVII. kerületi ügyészségre. Az egykori olimpiai birkózóbajnok, öccse és kertészük ellen jelentős mennyiségű kábítószer termesztése miatt indítványoztak vádat emelni. A nyomozó hatóságnak a drogterjesztést nem sikerült bizonyítania, de a büntető törvénykönyv szerint így is öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés szabható ki Farkasékra.

A BRFK kábítószer-bűnözés elleni osztályának nyomozói több hónapos operatív felderítés után tavaly októberben rohanták le a XVII. kerületi Vízforrás utca egyik családi házát. A Rákoscsaba-Ótelepen, a temető közelében található ház Farkas Péter nevén van, ám az anya a XV. kerületben lakik. A rendőrök a családi ház melléképületében szakszerűen telepített indiai kenderültetvényt, ötezer tő kábítószer-alapanyagnak minősülő növényt találtak. A növények fele már virágzott, napokon belül le lehetett volna szüretelni. A rendőrök becslése szerint csak az ültetvény elszívórendszere, az előírt páratartalmat is biztosító klímaberendezés és a világítás több millió forintba kerülhetett. Úgy tudjuk, hogy az ültetvényt végül a kiemelkedően magas villanyszámla buktatta meg. A helyszínen elfogták Farkas öccsét, Károlyt (34) és N. Pált (49), akit a gyanú szerint a testvérpár bízott meg a növények ápolásával. Ott volt a házban a birkózóbajnok is, ám ő megszökött a rendőrség gyűrűjéből. Másfél óra múlva édesanyja lakásánál ismét bekerítették, de megint lelépett. Végül órák múlva Újpalotán, álcázott közúti ellenőrzésen sikerült elfogni őt.

A három férfit letartóztatta a bíróság. Azt vallották, hogy a melléképületet bérbe adták egy vállalkozónak, arról nem tudtak, hogy a bérlő mire használja azt. Farkas Péter állította: megijedt a rendőröktől, azért menekült el a házból, ahova egyébként gyermekei kedvenceit, a nagy testű papagájokat ment megetetni.

A nyomozók hónapokig hagyták gondolkodni az előzetesben a volt sportolót, aki idén márciusban módosította is első vallomását. Az új verzió szerint mégiscsak tudott a kenderültetvényről. Azt állította, az öccse öt nappal a rendőri rajtaütés előtt hívta ki a Vízforrás utcába, ahol meg is mutatta neki az ültetvényt. Farkas szerint Károly elmondta neki, hogy N. Pállal együtt megrendelésre termesztik a kendert, ám a megrendelő még 2004 szeptemberében közlekedési baleset áldozata lett. Megvitatták a helyzetet, majd végül úgy döntöttek, hogy a legjobb megoldás, ha megsemmisítik az ültetvényt és a berendezéseket. Farkas szerint vettek néhány eszközt a megsemmisítéshez, és éppen akkor akarták elvégezni a munkát, amikor a rendőrök rajtuk ütöttek.

A nyomozók többek között vizsgálták azt is, hogy Farkas Péter és társai adtak-e el a saját termésből, ám végül nem találtak erre vonatkozó bizonyítékokat, így csak termesztés miatt indítványozták felelősségre vonásukat. Az sem bizonyosodott be, hogy a társaságnak bárminemű kapcsolata lett volna a szervezett bűnözéssel.

Segalt is puhítják, hetekig hagyják gondolkodni

A ValóVilág3 egykori sztárját, Segalt is puhítják a rendőrök, hetek óta hagyják gondolkodni az előzetesben. Egyébként is várják a holland hatóságok válaszát az üggyel kapcsolatban. Segalt, azaz Cz. Tamást június 18-án kapták el egy budapesti parkolóban, éppen Hollandiából érkezett haza egy kölcsönkapott autón. Az autó pótkerekében félkilónyi kokaint és ötvenezer darab ecstasy tablettát találtak a rendőrök. Segal bár magát drogfogyasztónak mondta, de az autóban talált szerről tudni sem akar. Azt állítja, hogy Hollandiában táncosnőket keresett megnyitni szándékozott budapesti szórakozóhelyére.

Az autó pótkerekében félkilónyi kokaint és ötvenezer darab ecstasy tablettát találtak a rendőrök. Segal bár magát drogfogyasztónak mondta, de az autóban talált szerről tudni sem akar. Azt állítja, hogy Hollandiában táncosnőket keresett megnyitni szándékozott budapesti szórakozóhelyére. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!