Hírek

2005.09.07. 00:00

Ma hallgatja meg László Csabát az igazgatóság

Malonyai P.

[caption id="" align="alignleft" width="118"] László edző nehéz percek előtt áll
[/caption]

Furulyás János erősebb, mint valaha, László Csabának viszont nehéz percei lesznek az Üllői úton. A klub első emberét ugyanis egyhangúlag megerősítette tisztében az elnökség, a futballcsapat edzőjét viszont ma hallgatja meg az FTC Rt. igazgatósága. A hétfői ülésen elhangzott, hogy „most már aztán tényleg föl kell rázni a csapatot”, a kijelentésből a bennfenntesek arra következtetnek, hogy holnaptól új edzője lesz a Fradinak. Ifjabb Albert Flórián, Pecze Károly és Zoran Kuntics nevét emlegetik jelöltként.
Persze, akárki osztja az igét az öltözőben, abban nem segíthet, hogy anyagilag stabil legyen a klub. A nyáron fölvett 238 millió forintos kölcsönt október végéig kell visszafizetni, az elnökség úgy véli, már a határidő előtt leróják a tartozásukat. Állítólag a Vasasnál csak indulattal emlegetett Rácz Gábor segíti ki a klubot kölcsönnel vagy részvényvásárlással addig, amíg nem érkezik meg a várva várt befektető.
Furulyás János szerint három jelölt van (május végén egy volt, és holtbiztos), kettőt az Üllői úti ingatlan és a futballklub egyaránt érdekli, egynek csak a telek a fontos. Természetesen előbb még ki kell írni a (zárt vagy nyílt) pályázatot a terület hasznosítására, ami állami feladat, s mint ilyen, nem megy egyik napról a másikra.
A Fradi új stadionját 22 ezresre tervezi a klub, a kormány viszont – a 2012-es Eb-pályázat miatt – 35 ezer férőhellyel számol, magyarán ebben a kérdésben is egyezségre kell jutnia az FTC Rt.-nek a hatalommal.

Ezek is érdekelhetik