Hírek

2005.08.04. 00:00

Megpróbálják hazahozni a magyar drogfutárokat

A Nemzeti Nyomozó Iroda is bekapcsolódott az Ecuadorban és Venezuelában raboskodó magyar drogfutárok ügyébe. Elsődleges cél most a hazahozataluk. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha már jogerős ítélet született ellenük.

Gy Z.

Csintalan Pál százados, az iroda munkatársa fölvette a kapcsolatot a két ország hatóságaival, hogy hol tart a drogfutárok pere. Elképzelhető, hogy akár a tárgyalást is Magyarországon folytassák le, ami a tettesek szempontjából azért volna kedvező, mert a magyar jog enyhébben ítéli meg cselekményüket, mint a két latin-amerikai országé. A hálózatot egy hetvenöt éves magyar dédnagymama hozta létre, ő szervezte be az unokáját, aki a továbbiakat intézte. A külföldön fogva tartott hét fiatal újsághirdetésre jelentkezett a jól fizető munka reményében. Lenyelt kapszulákban és preparált cipőkben kellett kicsempészniük a drogot, ezért fejenként 3-4 ezer eurót kaptak. A magyar nyomozók ismerik az ügy hazai vonatkozásait is. Két szervezőt  elfogtak, öt drogfutár szabadlábon védekezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!