Hírek

2005.07.25. 06:05

Sokkal több a tűzhalál, mint egy évvel ezelőtt

Közzétette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) legfrissebb adatait. Eszerint kilencezerrel több riasztást kaptak az év első hat hónapjában, mint az előző év hasonló időszakában.

N. E. D.

Dobson Tibor, az OKF szóvivője lapunknak azt mondta: a műszaki mentések száma elsősorban az elemi csapások, főként az ár- és belvízveszélyek miatt nőtt meg. Kiugróan magas a tűzhalálok száma is. Idén eddig száznyolcan vesztették életüket a lángok között, tavaly ugyanebben az időszakban csak hetvenkilencen.

Több volt a lakástűz, de olyan esetek is akadtak, amikor a közlekedési balesetekben kigyulladt autókban rekedtek a sérültek, és a járműben érte őket a halál. Az otthonokban felcsapó lángokat Dobson azzal magyarázta, hogy idén az elhúzódó téli időjárás miatt meghosszabbodott a fűtési szezon, és a nem megfelelően ellenőrzött és karbantartott készülékek okozták a legtöbb tüzet. Legutóbb egy XII. kerületi, társasházi lakásban csaptak fel a lángok néhány napja, szerencsére az eset során senki sem sérült meg. Hét embert kellett kimenekíteni az épületből, miután egy első emeleti szobában lángra kaptak a berendezési tárgyak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!