Hírek

2005.07.30. 00:00

Pénzforgató: az OTP Privát Bank és a Reggel tanácsadó sorozata

BAMA

SZŰCS GÁBOR AZ OTP VEZETŐ TANÁCSADÓJA: Alig változtak az árak a héten a forint és az állampapírpiacon. Az euró szűk sávban ingadozott a forinttal szemben, és már 245 forint alatt is kereskedtek vele. Az állampapírhozamok minimális mértékben mozdultak el: az éven belüli futamidőknél 6-8 bázispontos csökkenés, míg a hosszabb lejáratoknál 1 bázispontos emelkedés ment végbe. A piac már beárazott egy 50 bázispontos kamatcsökkentést a Monetáris Tanács következő ülésére, de valószínűleg „csak” 25 bázispontos mérséklés lesz.

Tovább tart a BUX szárnyalása: a pesti tőzsde irányadó indexe átlépte a 20 000 pontos álomhatárt, és a hetet 4,35%-os emelkedéssel 20723 ponton fejezte be. Az emelkedés mögött több tényező húzódik meg. Egyrészt kedvező a magyar tőzsdei cégek megítélése, és pozitívak az eredményvárakozások, melynek hatására az elemzők több vállalat 12 havi célárfolyamát is feljebb tolták. Másrészt továbbra is jelentős mértékben áramlik tőke a fejlődő piacokra, így Magyarországra is, ami szintén feljebb hajtja az árfolyamokat.

Monetáris Tanács: A Magyar Nemzeti Bank operatív döntéshozó szervezete.

BUX: A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A tőzsdén forgó papírok árfolyamváltozását kifejező mutató. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!