Hírek

2005.07.19. 06:43

Névtelen levél a Zwack-bizottság asztalán

Font Sándor, a parlamenti Zwack-bizottság fideszes elnöke szerint egy, a 16-os számú vámhivatalból érkező névtelen levél megerősíti azt a gyanút, hogy a Zwack Rt. jövedéki ügyében folytatott vizsgálatot valaki leállíttatta.

BAMA

A képviselő a tegnapi sajtótájékoztatóján megjelenteknek szétoszotta az egyébként szerinte is megkérdőjelezhető hitelességű levél másolatát. A képviselő kijelentette: bár a levél hitelessége valóban kérdéses, annak tartalma azonban mégis megerősíti azokat a sejtéseket, hogy miért ilyen furcsa módon zárták le az ügyet. A bemutatott levélben a vámhivatal néhány névtelen munkatársa megnevez egyes személyeket, akik állítólag részt vettek az ügy leállításában. A bizottság elnöke szerint a felelősöket nemcsak a megnevezett vámhivatalban kell keresni, hanem a Pénzügyminisztérium egyes korábbi és jelenlegi felső vezetői is felelősséggel tartoznak. Font Sándor szerint át kell gondolni a bizottság munkájának folytatását. A honatya meghallgatná a 16-os számú vámhivatal egyes dolgozóit is. Mint ismert, a jövedéki törvény kormánypártok általi módosításával a Zwack Unicum Rt. milliárdos adóhátralék alól mentesült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!