Hírek

2005.07.21. 00:00

Margaréta, a szép csábító

Ma este az Óbudai Társaskörben a Delila című vígjátékban Szabó Margaréta játssza a csábító pincérnőt, Ilonát. A darabot Balázs Péter rendezte.

Parcsami Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="134"] Csábító és vonzó külső, tehetség, szép hang – az ifjú Delila igazi szirén
[/caption]Igazi nyári előadás Molnár Ferenc Delila című darabja, teli mókával és kacagással – mondja Szabó Margaréta. – Egy csárdatulajdonosról, Virág úrról és a feleségéről, Mariannéról szól. Én a csábító és pénzéhes pincérkisasszonyt, Ilonát játszom, aki megpróbálja elcsavarni Virág úr fejét. A történetet még bonyolítja, hogy én sem vagyok már teljesen szabad, mivel a velem egyidős Berényi fiúval járok, akit Széles Tamás alakít. Berényi viszont ahelyett, hogy segítene Virág úr vagyonának megszerzésében, féltékenységi rohamokban tör ki. Hogy ebből a szerelmi kalamajkából mi sül ki, maradjon az előadás titka.
Margaréta nagyon örült az óbudai fellépés lehetőségének. – Olyan kollégákkal játszhatok együtt, akikkel eddig még nem volt lehetőségem – meséli. – A darab próbáin soha nem tapasztalt jó hangulat uralkodott. Nagyszerű rendezőt és színészt ismerhettem meg Balázs Péterben. Sokat tanultam tőle, épp úgy, mint a darab női főszereplőjétől, Bánsági Ildikótól – állítja az ifjú színésznő.

Lili szerepére több jelöltje is volt Balázs Péternek. – Amikor Péter elmesélte, hogy több tucat színésznő közül választott ki a szerepre, a nyakába ugrottam örömömben – említi. – Azonkívül, hogy szívesen vállaltam el ezt a szerepet, megtisztelőnek, sőt, kitüntetőnek is érzem, hogy rám esett a választása.

Margaréta nemsokára, augusztusban megy szabadságra. – Alig várom, hogy végre úgy istenigazából kipihenjem magam – mondja. – Nehéz évad van mögöttem, hiszen a Budapesti Kamaraszínházban hét darabban is játszottam. Nagyon várom már, hogy pár hét múlva elrepülhessek Görögországba. Anyai részről minden rokonom ebben a csodálatos országban él. Így a kikapcsolódást összekötöm egy kis rokonlátogatással.

Szabó Margaréta

Budapest, 1979. április 11.

1998: Erkel Ferenc Zeneiskola, dzsesszének szak

1998-tól Budapesti Kamaraszínház

Főbb szerepek: Titkárnő (Eső után / eső előtt), Letta (Az ügynök halála), Maria (Push up 1-3), Lioba nővér (Tüzes Angyal), Kitty (Charley nénje), Margó (Mindhalálig szex)

Filmek: Barátok közt (1998), Anarchisták (2000), Hotel Szekszárdi (2002), Káprázatok káoszában (2003), Kinder Garden (2004)

1998: Erkel Ferenc Zeneiskola, dzsesszének szak

1998-tól Budapesti Kamaraszínház

Főbb szerepek: Titkárnő (Eső után / eső előtt), Letta (Az ügynök halála), Maria (Push up 1-3), Lioba nővér (Tüzes Angyal), Kitty (Charley nénje), Margó (Mindhalálig szex)

Filmek: Barátok közt (1998), Anarchisták (2000), Hotel Szekszárdi (2002), Káprázatok káoszában (2003), Kinder Garden (2004) Csábító és vonzó külső, tehetség, szép hang – az ifjú Delila igazi szirén -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!