Hírek

2005.07.21. 07:17

Leszámolás vagy rablótámadás?

Zárás előtt rontott be két maszkos férfi a XVI. kerületi, Margit utcai Viktória presszóba. A vendéglátóhely emeleti lakásában megölték a tulajdonost, majd kifosztották a kasszát.

Dávid Sz. – Nagy E. D.

[caption id="" align="alignleft" width="109"] A sashalmi Viktória presszóba tegnap nem tudtunk bejutni
[/caption]– Arra ébredtem az éjjel, hogy a szomszéd gyerekek rettenetesen sírnak. Fölkeltem, és akkor tudtam meg, hogy mi történt. Nagyon rossz hatással van rám az eset. Sajnálom a családot. A történtek után alig mertünk kimenni az utcára, mert féltünk. Szerintem végtelenül rendes, jóravaló család volt – mondta lapunknak feldúltan Tóth Lajosné. A szomszéd szerint igényes és kulturált a játékterem, és sosem hallatszott kiabálás, hangoskodás éjjelente. Ennek a nyilatkozatnak jelentősen ellentmond a szemben lévő kocsma vendégeinek véleménye.

– Nem akármilyen alakok jártak ide. Késő este megérkeztek a nagy Mercédeszekkel a kigyúrt testű fiatalok. Látszott rajtuk, hogy rengeteg pénzük van, tele voltak aggatva ékszerekkel. Ahogy eljött az éjjel, elkezdődött az élet. Én egyébként sosem mertem bemenni. Nem akartam magamnak semmi zűrt – mondta lapunknak az egyik vendég, aki csak úgy volt hajlandó pár szót mondani, ha nem írjuk le a nevét. Azt mondta, szeretne élve hazajutni.

Megpróbáltunk bejutni a földszinten működő játékterembe, de egy fiatal férfi azonnal intett. Közölte, hogy átmenetileg bezárt a helyiség, jobb ha elmegyünk onnan. Az utánunk érkezőknek már az ajtót sem nyitották ki. Kicsit később két középkorú hölgy kopogtatott az üvegajtón, ők sikeresen be is jutottak. A gyilkosság rányomta bélyegét a környékre. A szomszédos üzletek dolgozói közül többen is kitették a táblát: zárva tartanak. A lakók pedig gyanúsan és ingerülten méregették az ismeretlen arra járókat. – Nem tudok igazán semmit az esetről. Tízkor nyitottam ki, akkor még itt voltak a rendőrök. Nekem egyébként semmi bajom nem volt az emberrel, de azt gondolom, hogy másoknak szúrhatta a szemét. Elég nagy arccal közlekedett, az a „megveszlek kilóra” típus volt. Azt nem tudom, hogy pontosan mi zajlott a játékteremben, de vannak ötleteim – nyilatkozta a szomszédos műszaki üzlet munkatársa.  A Margit utcai presszó környékén több üzlet is található, ám a kérdéses időpontban már csak ez az egy vendéglátóhely volt nyitva.

– Éppen záráshoz készülődött az alkalmazott, amikor két símaszkos férfi berontott – mondta lapunknak Unger Pál. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese hozzátette: a preszszóban már egyetlen vendég sem volt, viszont a helyhez tartozó lakásban a családfőn kívül az anya és a két tizenéves gyerek tartózkodott. A két férfi több lövéssel végzett áldozatával. A helyiségben az 51 éves tulajdonoson kívül senki sem tartózkodott, a családtagok csak hallották a lövéseket. A nyomozók szerint egy kis kaliberű fegyvert használtak az elkövetők. A férfi azonnal meghalt. A tettesek azonnal távoztak a helyszínről, de magukhoz vették a presszó kasszájának tartalmát. Lapunk úgy értesült, negyedmillió forintot vittek el.

Kérdéses, mi volt a bűncselekmény indítéka

A rendőrség cáfolta azt a sajtóértesülést, hogy az elkövetők a helyszínen hagyták volna a gyilkos fegyvert. Az első hírek még arról szóltak, hogy a tettesek eldobták pisztolyukat, amiből többen bérgyilkosságra következtettek. Az egyébként nem tisztázott, miért lőtték fejbe a tulajdonost. Unger Pál,

a BRFK sajtóügyeletese csak annyit árult el, vizsgálják a bűncselekmény indítékát. Az 51 éves áldozatról annyit lehet tudni, hogy más szórakozóhelyekben is érdekeltséggel bírt, ám a Margit utcai presszó fölött lakott. Ez a vendéglátóhely nagyon forgalmas, fiatalok és idősebbek is gyakran itt szórakoztak. A környékbelieket, bár nagyon megdöbbentette a bűncselekmény, látva a kocsmába járókat, arra gyanakszanak, hogy nem véletlenül történt, ami történt. Az a körülmény, hogy a családfőn kívül senkit sem bántottak a tettesek, valóban leszámolásra utal. A nyomozók ugyanakkor azt mondják, sem a körülmények, sem a lövések száma nem utal arra, hogy leszámolás történt volna. Sokkal valószínűbb a rablótámadás verziója. Az, hogy csak a családfőt bántalmazták, a nyomozók szerint egyértelmű: csak ő állt ellen nekik.

a gyilkos fegyvert. Az első hírek még arról szóltak, hogy a tettesek eldobták pisztolyukat, amiből többen bérgyilkosságra következtettek. Az egyébként nem tisztázott, miért lőtték fejbe

a tulajdonost. Unger Pál,

a BRFK sajtóügyeletese csak annyit árult el, vizsgálják

a bűncselekmény indítékát.

Az 51 éves áldozatról annyit lehet tudni, hogy más szórakozóhelyekben is érdekeltséggel bírt, ám a Margit utcai presszó fölött lakott. Ez a vendéglátóhely nagyon forgalmas, fiatalok és idősebbek is gyakran itt szórakoztak. A környékbelieket, bár nagyon megdöbbentette

a bűncselekmény, látva a kocsmába járókat, arra gyanakszanak, hogy nem véletlenül történt, ami történt. Az a körülmény, hogy a családfőn kívül senkit sem bántottak a tettesek, valóban leszámolásra utal.

A nyomozók ugyanakkor azt mondják, sem a körülmények, sem a lövések száma nem utal arra, hogy leszámolás történt volna. Sokkal valószínűbb a rablótámadás verziója. Az, hogy csak a családfőt bántalmazták, a nyomozók szerint egyértelmű: csak ő állt ellen nekik. A sashalmi Viktória presszóba tegnap nem tudtunk bejutni -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!