Hírek

2005.07.25. 00:00

Kirúgták az egyik jegyzőt Józsefvárosban

Információink szerint méltatlan körülmények között távolította el jegyzőjét a józsefvárosi képviselő-testület. Rónayné Vojnovics Ibolyának a péntek délutáni rendkívüli testületi ülésen kellett szembesülnie távozásával. Nem született meg könnyen a döntés a képviselők fejében. Valamit azonban tenniük kellett, mivel a Fővárosi Ítélőtábla visszahelyezte állásába Xantus Juditot, a korábban menesztett jegyzőt. Márpedig két törvényőr nem fér meg egy hivatalban.

BAMA

Úgy tudjuk, több mint harmincperces késéssel láttak hozzá a tárgyaláshoz. A képviselők bizonytalanságát jelzi, alighogy elfogadták az egyetlen napirendi pontot, máris szünetet rendeltek el. Újra egyeztettek a délelőtti hárompárti megállapodásról. E szerint a Fidesz, az MSZP és az SZDSZ egyetértett abban, hogy Rónaynénak kell mennie. Azonban a megállapodás felborult, a politikusok eltérő véleményekkel érkeztek vissza a tanácsterembe. Ezt követően még kétszer rendeltek el szünetet. A harmadik végére sikerült újra egyetértésre jutniuk, vagyis inkább Rónaynéra nincs szüksége a nyolcadik kerületnek. Így a délután kettőre kitűzött ülésnek háromnegyed ötkor lett vége.

Teszársz Károly MIÉP-es képviselő felháborítónak tartja a történteket. Amint lehetősége lesz, teljes körű vizsgálatot kezdeményez, hogy kiderüljön, hány millió forintjába került Józsefvárosnak Xantus megmozgatása. Ő legalább ötvenmillió forintra becsüli. Hiszen két jegyzőt kellett fizetniük. Rónaynénak hathavi munkabér és kéthavi illetmény jár. Ez 9 millió forint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!