Hírek

2005.07.09. 00:00

Kirúgják majd a városházi főnököket is?

Jónás József

Nagyon sajnálom, hogy Varsányi Péter nem akar a nyilvánosság elé állni. Azt gondolom, tudna mit mondani. Már csak azért is, mert éppen róla, illetve az általa igazgatott közterület-felügyeletről mondott csúnyákat Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere. Demszky úgy véli, a közterületi rend színvonala nem megfelelő, nem elég hatékony a szervezet munkája. És a fő érv: nem javult az embereknek a szervezetről alkotott véleménye.
Van egy rossz hírem Demszky számára: ugyanez elmondható a városházáról is. Sőt.
Varsányi hallgatása ellenére beszédes napok állnak mögöttünk. Kirúgásának ötlete óta új parkolási rend lépett életbe Budapesten, megkezdődött az igazi turistaszezon, több fesztivál zajlik a fővárosban, a londoni terrortámadás miatt kiemelt biztonsági intézkedések léptek életbe nálunk is.
Az jut eszembe, ha Varsányi eddig minden értékelése pozitív volt, miért éppen a választás előtt egy évvel lett rossz fiú. Miért éppen miatta koszosak most az utcák, miért miatta sok a kerékbilincs, miért ő a hibás, mert sok az illegális árus?
Akkor miért nem kezdeményezte korábban Demszky az eltávolítását? Számomra mégis az a kérdés: a városházi politikusokat is leváltják? Hiszen ők legalább annyira felelősek mindezért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!