Hírek

2005.07.25. 00:00

Jakupcsek tesztelte az új magyar útikönyvet

Ismeretterjesztő kiadványainak ajánlására a Reader’s Digest elismert közéleti személyiségeket kér fel. Katona Klári, Vitray Tamás, Juhász Árpád után új Magyarország-albumukat Jakupcsek Gabriella méltatta.

Váczy András

– Nem vagyok az a tipikus láblógatós fajta, vakációzás közben is szeretek természeti és kulturális élményekkel gazdagodni – állítja magáról a népszerű műsorvezető. – Vérbeli természetjáró sem vagyok, de akár autóval, akár gyalogosan járom a vidéket, próbálok minél több földrajzi, történelmi vagy műemléki szempontból érdekes helyet felkeresni. Tettem, teszem ezt azért is, hogy a fiaimnak is minél többet megmutassak. A Balatonnál nyaralva kezdtem a könyv olvasását, és bár eddig is nyitott szemmel jártam az országban, számtalan olyan érdekességre hívta fel ez az album a figyelmemet, amelyet még nem láttam.

Így esett, hogy egyik reggel családommal meglátogattuk Tapolca Tavasbarlangját, amelyről előző este olvastam a Csodaszép Magyarországban. A város házai között egy kapu fölé szegezett tábla hirdeti csupán, hogy a világon egyedülálló tavasbarlang húzódik a föld alatt. Itt lenyűgöző látvány fogadott bennünket. Bádogcsónakban ülve evezhettünk a néhány száz méter hosszú vízi labirintusban. Mesebeli termek között, apró türkizkék tavakon, okkersárga sziklák mentén halad a különleges vízi út. Felejthetetlen élményben volt részünk. Egy csodára hívta fel a figyelmemet a könyv, és ez csak egy a sok közül. Azt gondolom, hogy nagy segítséget nyújt a Csodaszép Magyarország című kiadvány mindazoknak, akik nem szeretnének elmenni hazánk különleges ajándékai mellett – ajánlja őszintén Jakupcsek Gabriella.

Olyan utazófajtának tippelem, aki nem áll meg az országhatárnál. – Ha csak tehetem, jó meszszire menekülök. Olyan helyekre, ahol nem járnak turisták. Nagyra tartom a luxust, de nem vágyom rá. Kalandot keresek, szeretném igazán megismerni azt a tájat, ahol járok. Nem a wellnesszel kozmetikázottat, hanem a valódit. És nem nyáron, az utazási áradatban kelek útra. Ez a három hónap lassan, békésen telik. Magyarországon járok-kelek, gondűzően sétálgatok, jókat eszem-iszom. És találkozom a barátaimmal, megpróbálom bepótolni azt, amire év közben nincs se erőm, se időm, se energiám – jól teszi, mert az idő szalad. Őszi terveiről még nem sokat árul el: – A vetélkedők mennek tovább, és tárgyalok egyéb műsorok készítéséről is.

Jakupcsek Gabriella

Budapest, 1963. január 18.

Két gyermeke van, Bálint (1985) és Marcell (1988)

1982–1984: színész szak a főiskolán

1984–1990: magyar– művészettörténet, ELTE

1990–1999: az MTV szerkesztő-műsorvezetője

1998–2001: a Danubius Rádió műsorvezetője

2000-től: a TV2 műsorvezetője

Legnépszerűbb műsora a Multimilliomos

2004: az év műsorvezetője

Két gyermeke van, Bálint (1985) és Marcell (1988)

1982–1984: színész szak a főiskolán

1984–1990: magyar– művészettörténet, ELTE

1990–1999: az MTV szerkesztő-műsorvezetője

1998–2001: a Danubius Rádió műsorvezetője

2000-től: a TV2 műsorvezetője

Legnépszerűbb műsora a Multimilliomos

2004: az év műsorvezetője -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!