Hírek

2005.07.29. 00:00

Hőbörög a szomszédom az ugatás miatt

KUTYABAJ Olvasónk kertes házát német juhász kutya őrzi. Az eb sokat ugat, egy távolabbi szomszéd szerint ok nélkül. A szomszéd tiltakozik: elege van az állandó csaholásból.

BAMA

Olvasónk levelének humora arra indított bennünket, hogy sorait szó szerint idézzük. „Kutyánk keményen őrzi a területét, hisz az a dolga. Ugatja a sündisznót, a békát, a szórólapot hozó terjesztőket, és természetesen ugat, ha nem vagyok otthon, mert ő is társas lény. Amikor otthon vagyok, igyekszem megfigyelni, mi az ok, és mikor van ok nélküli csaholás. Bután hangzik, de ha az ő fejével próbálok gondolkodni, mindig van ok. Miért nem játszhatok a sünivel? Miért ugrál a béka? Be akar jönni az újságos? A gyerekek nélkülem labdáznak? Másokat sétáltatnak, engem nem? Beszéljem meg vele, mint férfi a férfival? Ezt a szomszédom sem gondolhatja komolyan. Tisztelettel: Sebestyén Alfrédné”

A levél valóban kedves, mindamellett a szomszéd joggal tiltakozhat – mondták a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. Az együttélésbeli tolerancia nem azt jelenti, hogy elvárjuk: a szomszéd zokszó nélkül mindig tűrje a zavaró hangokat. A kutya nevelhető, és a német juhász köztudottan okos, tanulékony fajta. Próbáljuk meg rászoktatni, hogy csak akkor ugasson, ha a házat éles helyzetben kell megvédenie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!