Hírek

2005.07.26. 00:00

Féltékenységből vágta el az áldozatának a torkát

N. E. D.

– Egy járókelő telefonált a rendőrségre, hogy a felhívásban szereplő személyleírásnak megfelel az a férfi, aki épp egy kocsmában üldögél – mondta lapunknak Fülöp Valter. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Főosztályának vezetője hozzátette: – a helyszínen később el is fogták G. Istvánt (42).

Az eset még szombat este történt. Akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy egy férfinak késsel elvágták a torkát egy szórakozóhely előtt. A 45 éves áldozat a helyszínen életét vesztette. A rendőrség rövid időn belül azonosította az elkövetőt. Kiderült az is, hogy miért történt a gyilkosság. G. István két év után szakított barátnőjével, ám a férfi ebbe nehezen törődött bele. A Stefánia úti presszóba betérő férfi volt élettársát későbbi áldozatával és annak testvérével együtt találta. Összevitatkoztak, majd G. István távozott. A szórakozóhely előtt várta a megfelelő pillanatot. Mikor a társaság kilépett a helyiségből, lecsapott a férfira.

G. István tagadta, hogy gyilkolt volna, ám azt elismerte: járt a helyszínen. Első vallomásában még arról beszélt, őt is megtámadták. Tagadta, hogy kés lett volna nála, ám ennek ellentmond, hogy elfogásakor is volt nála szúróeszköz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!