2005.07.19. 00:00
Eperfagyi, eperfagyi, hű, de finom (ha igazi)
Hihetetlen felfedezésre jutottak a cukrászok: jó fagylaltot friss tejből, nyers tojásból és valódi gyümölcsből is lehet csinálni.
Átalakuláson megy át a hűsítő nyalánkságot előállító ipar – írja a Panorama című olasz lap. Az emberek egyre kevésbé keresik a különleges, egzotikus ízeket, és hagyma-, sajt-, articsóka-, avokádóaromás jégkrémek helyett csokisra és vaníliásra szavaznak. Meg mogyorós- és eperfagyira, mint egykoron. Az ínyencek 73 százaléka a tejes, míg 27 százaléka a gyümölcsös gombócokat kedveli. Az olasz fagylalt a legjobbnak számít a világon. Csupán Németországban 3500 olasz cukrászüzem működik, amelyek jelentős része folyton megújul, s olyan pazar étlapon kínálja a portékáját, mint a legdrágább éttermek. A különlegesség kedvelőinek természetesen azután sem kell aggódniuk, hogy jelentős változáson ment át a tömegízlés. A verseny azonban a jelek szerint inkább a fagylaltok minősége között zajlik majd. Érdemes tehát figyelni, honnan származnak az alapanyagok – a tej, a kávé, az eper.