Hírek

2005.07.11. 06:36

A tévében folytatódott a Gyurcsány–Orbán-vita

BAMA

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Magyar Televízió reggeli műsorában elutasította szombaton azt a két javaslatot is, amelyre előző nap az Orbán Viktorral folytatott vitában még nem adott konkrét választ. Gyurcsány Ferenc nem tartotta megalapozottnak azt a javaslatot, hogy a gáz árának tervezett emelése ne érintse a kórházakat, az iskolákat és az orvosi rendelőket – az elutasítást költségvetési és inflációs célok betartásával magyarázta. A budapesti repülőtérrel kapcsolatban Gyurcsány Ferenc arra hívta fel a figyelmet, hogy nem az intézményt, csak a légikikötőt üzemeltető társaságot tervezik privatizálni. Szerinte ebből akár kétszázmilliárdos bevétel származhat.

Orbán Viktor vasárnap ugyanabban a műsorban azt mondta: arra biztatja a miniszterelnököt és a kormányt, hogy „dolgozzunk és ne büntessük az országot kampányolással”. Orbán provokációnak tartja Gyurcsány Ferenc azon kijelentését, hogy ő ritkán jelenik meg a parlamenti üléseken. Mint mondta: ha valaki inasként lép egy cégbe, nem árt a mértéktartás; szemben vele, aki az előző ciklusokban is az Országgyűlés tagja volt, a miniszterelnököt még senki nem választotta meg, és nem tagja a parlamentnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!