Hírek

2005.07.04. 06:00

A Chelsea 58 millió eurót kínál David Trezeguet-ért

A hétvége – mint rendesen – nem a nyélbe ütött átigazolásoké volt Nyugat-Európában, hanem a tárgyalásoké.

Dénes Tamás

Nem okozhat nagy döbbenetet, hogy megint a szokás szerint a Chelsea vezérkara volt a legaktívabb. Az angol bajnokcsapat hetek óta szeretne világklasszis csatárt szerződtetni. José Mourinho ugyan nemrégiben azt mondta, letett szándékáról, Drogba lesz 2005-2006-ban is a frontember – de az ilyesféle nyilatkozatokat nem kell mindig szó szerint venni.

Az olasz calciomercato című honlap most például azt jelentette, hogy napokon belül megegyezik egymással a Chelsea és a Juventus David Trezeguet klubváltásáról. A legeredményesebb aktív francia válogatott egyben a Juve legeredményesebb góllövője is a XXI. században – alkalmasint nagy fogás lehet. Ehhez mért az ajánlat is: 58 millió eurót kínál érte a Chelsea. A klubcserének aligha lesz akadálya, főleg, hogy Fabio Capello szerint az összegből az ,,Öreg Hölgy” megszerezhet akár két olasz válogatott csatárt is. A kiszemeltek: Alberto Gilardino a Parmából és az Interrel szerződést bontott Christian ,,Bobo” Vieri.

Ugyancsak érdeklődik a Chelsea a Betis spanyol szélsője, Joaquín iránt. Az andalúziai klub elnöke, Manuel Ruiz de Lopera megerősítette a londoni ,,kékek” érdeklődését, de a klubváltás valószínűségét nem akarta minősíteni. Ennyit mondott csak: ,,Joaquín a jövő hét végén nősül, addig nem akar mással foglalkozni”.

Nincs még célban a Chelsea a ghánai Michael Essien leigazolásával kapcsolatban sem. A francia bajnokság legutóbbi idényének első számú játékosáért kevesli a Lyon az angolok által kínált 26 millió fontot. (Körülbelül 9 milliárd forinttal egyenlő.) Angol bulvárlapok szerint a Chelsea érdeklődik Robinho iránt is (esélytelen…), újra felvette a kapcsolatot a Liverpoollal Steven Gerrard ügyében, s az Arsenallal vetélkedik a spanyol válogatott Fernando Torres megszerzéséért. Alkalmasint a Trezeguet-üzlet pontot tehet az Atlético csatáráért folytatott erőlködés végére.

Az Arsenal hívei számára a legjobb hír, hogy Thierry Henry megerősítette, nem megy Barcelonába, marad az ,,ágyúsoknál”. Wenger is szeretné Robinhót, de nagyobb az esélye másik kiszemeltje, a Bayern Münchennél szerződésben lévő, francia Willy Sagnol megvételére. A Glazer család szombaton bejelentette, jelentős összeget bocsát Sir Alex Ferguson rendelkezésére az átigazolási időszakra. A MU menedzsere ugyanakkor nemet mondott a Real Madrid 25 millió fontos, Michael Owen átadását is tartalmazó ,,csomagjára”, amiért cserébe a királyi klub Cristiano Ronaldót kérte volna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!