Hírek

2005.06.02. 00:00

Vitázik az ügyészséggel az Oktatási Minisztérium

Nem volt megfelelő az érettségi tesztlapok minősítése, derül ki a Legfőbb Ügyészség (LÜ) vizsgálatából. A középfokú feladatlapok minősítő eljárása során ugyanis hibáztak, nem vezették rá a tételekre a szolgálati titokra vonatkozó jelölést. Az LÜ ezért a rendőrséget utasította arra, állítsa le a szolgálati titoksértés vétsége miatt indított nyomozást.

T. G.

Magyar Bálint oktatási miniszter lapunkhoz eljuttatott közleményében „abszurdnak és életszerűtlennek” nevezi az LÜ álláspontját. A miniszter szerint ugyanis a tételeket tartalmazó dobozokon és borítékokon ott volt a minősítő jelzés. A feladatlapokra pedig egyenként többek között azért nem került rá, mivel azokat a felnyitásig zárva kellett tárolni. A helyes felbontás – azaz a vizsga kezdete – után pedig a lapok már nem minősülnek szolgálati titoknak. A tárcavezető szerint az LÜ arra a „képtelen” álláspontra helyezkedett, hogy a törvény nem ismerete mentesít a felelősségre vonás alól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!