Hírek

2005.06.09. 00:00

Városi vezetők a városiakért?

Balaton Balázs

Június utolsó hétvégéjén kulturális rendezvények miatt egy időben lezárják az Erzsébet és a Lánchidat. A fővárosi ellenzékiek a városháza apparátusával egyetértve nem támogatták az ötletet. Érvük: közlekedési okokra hivatkoztak. Tehát amikor a fél várost felbontják, átépítik, metrót újítanak, akkor – valljuk be, jogosan –, ellenezték a két híd egyidejű lezárását.
Ám egy SZDSZ-es indítványra a kormánypárti többség a városházi szakértők javaslata ellenére, mégis hozzájárult ahhoz, hogy június 25-én és 26-án a Budapesti Búcsú és a Szent Iván-éji rendezvények miatt a két dunai átkelőről elhajtsák az autósokat és a buszokat.
Érdekes, hogy Budapest azon kevés fővárosok közé tartozik, ahol a városvezetők a városiak ellen vannak. Tavaly megszavazták, hogy 2005-ben ötven hétvégén lehetnek kisebb-nagyobb lezárások a városban. Az ötvenkét hétvégéből. Az ok: futóversenyek, bábjátékok, kirakodóvásárok, motoros- és kerékpáros-felvonulások. Ha így egymást közt vagyunk, akkor valljuk be: ezek igen nyomós érvek egy kétmilliós nagyváros megbénításához…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!