Hírek

2005.06.16. 00:00

Vállalkozók kezébe került a Bikás

Címkék#Kerület

Az állampolgárok véleményére csak választáskor kíváncsiak – háborog Kovács Dezsőné. A nyugdíjas hölgy panasza a Bikás Park Egyesület által rendezett lakossági fórumon hangzott el. A kelenföldi emberekért dolgozó civil szervezet a XI. kerület legnagyobb zöldterületének megmentése érdekében kérdezte meg a helyieket.

Vég M.

[caption id="" align="alignleft" width="204"] Klacskó Géza (balra) tájékoztatta a kerületi lakosságot a tervekről
[/caption]– A Bikás Park védett közpark. A lakótelepen élőknek az egyetlen közeli zöldterület – hívja fel a figyelmet Klacskó Géza, az egyesület elnöke. Az összejövetel szervezői a képviselő-testület minden tagjának küldtek meghívót. Ennek ellenére egyedül Schneller Domonkos fideszes képviselő tartotta fontosnak, hogy tájékoztassa a megjelent érdeklődőket. – Testületi döntés született, miszerint a park 7,6 hektáros területéből 1,8 hektárt egy vállalkozónak bérbe adunk. A szerződés 15 évre szól, és utána elővásárlási jogot élvez a beruházó – avat be a részletekbe a politikus. Tőle tudják meg a helyiek, hogy a bérbeadást a szocialista–szabad demokrata koalíció szavazta meg. A tervek szerint étterem, klubhelyiség és squash-pálya kapna helyet az udvaron. A jelenlévők döbbenten fogadják a bejelentést. Nem értik, miért akarják egyesek elvenni tőlük a hatalmas parkot.

– A beton nem jelent fejlesztést. A jövő nemzedékeiről nem így kell gondoskodni. Én meg biztosan nem fogok fallabdázni – jelenti ki egy felszólaló. Természetesen a kerület vezetőit is megkérdeztük, hogy miért csökkentik a zöldterületet. – Nem vész el a zöld, egy fát sem fogunk kivágni. Ellenben megmentjük a parkot az enyészettől – magyarázza a helyzetet Balázs Gyula kerületi alpolgármester.

Forgalmas a kerület

A kelenföldiek többsége támogatja a metróépítést. A kerület közlekedési problémáinak megszűnését remélik a régen várt négyes vonaltól. Budapestet nézve ugyanis itt a legnagyobb az átmenő személy- és teherautó-forgalom. A lakossági fórumot aláírásgyűjtésre is felhasználták. A tiltakozók a Lágymányosi-öbölbe tervezett toronyház felépítését akarják ily módon megakadályozni. A beruházás szerintük zöldterületektől fosztaná meg a lakókat.

Vég M. Forgalmas a kerület A kelenföldiek többsége támogatja a metróépítést. A kerület közlekedési problémáinak megszűnését remélik a régen várt négyes vonaltól. Budapestet nézve ugyanis itt a legnagyobb az átmenő személy- és teherautó-forgalom. A lakossági fórumot aláírásgyűjtésre is felhasználták. A tiltakozók a Lágymányosi-öbölbe tervezett toronyház felépítését akarják ily módon megakadályozni. A beruházás szerintük zöldterületektől fosztaná meg a lakókat. Klacskó Géza (balra) tájékoztatta a kerületi lakosságot a tervekről -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!