Hírek

2005.06.20. 00:00

Utcaporszívós támadások a kutyagumik ellen

Erzsébetváros első embere nem volt rest kipróbálni az önkormányzat egyik új járdatakarító gépét. Három újat vásároltak, darabját hétmillió forintért.

Rados Virág

[caption id="" align="alignleft" width="279"] Verók István büszkén mondta: csak beültem, és már takarítottam is
[/caption]– Beleültem, és már takarítottam is – dicsekszik Hunvald György polgármester. – Nagyon jól ment.Erzsébetváros első embere nem volt rest kipróbálni az önkormányzat egyik új járdatakarító gépét. Három újat vásároltak, darabját hétmillió forintért. Az előző háromból egy már kiszolgálta az idejét, de az is szépen teljesített. A skót cég vezetői ámultak-bámultak, amikor megtudták: hatezer teljes üzemórát működtek a masinák. A skótok azóta Erzsébetvárossal reklámozzák az utcaporszívót. Azért a polgármester nem teljesen elégedett. Még akkor sem, ha a nyár porának idén három darab nagynyomású, fecskendős járdamosó teherautóval üzennek hadat. Az persze jó, hogy a kerületi munkanélküliek ezáltal munkát kapnak: közhasznú munkásként ők ülnek a gépeken. Vigyáznak is rájuk, mint a szemük fényére. A takarítás  szép summát kóstál. Húsz-harminc milliót évente. Rengeteg a szemét: a papír és a kutyagumi. Eldobálják és otthagyják az utca közepén. Azok, akik emiatt mérgükben az asztalt verik. – Jó volna, ha mindenki rászólna a másikra, ha szemetelni látja – vélekedik Hunvald. – Együtt kell küzdenünk a tisztaságért. Az önkormányzat ehhez kevés.

Négylábúból két-háromezer él a kerületben. Gazdáiknak elszántabban kellene használniuk az önkormányzat által osztogatott Blöki-csomagot. Vagyis abba rakni az ürüléket, nem az ebre bízni, hogy hol hagyja: a járdán, a játszótéren vagy egy útszéli fa tövében.Igaz, amióta kerületőrök cirkálnak föl s alá huszonnégy órában, kevesebb kutyavégtermék hever szanaszéjjel. Mert a fiúk udvarisan odamondanak a gazdiknak egy ejnye-bejnyét.

Rados Virág Verók István büszkén mondta: csak beültem, és már takarítottam is -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!