Hírek

2005.06.06. 00:00

Újra rács mögött a gyanúsított

Idén januárban szabadlábra helyezte a bíróság C. Eriket (35), aki a gyanú szerint 2004. november 12-én fejbe lőtte H. Attilát (31). Az Üllői út egyik szórakozóhelyén szólalkoztak össze.

Szemán L.

C. Erik védekezése szerint H. Attila megverte őt. C. távozott, pisztolyt vett magához, majd a kilépő H. Attilára lőtt. A férfi azonnal meghalt. C. Erik értesült arról, hogy keresik, és önként feladta magát. A bíróság januárban hatmillió forint óvadékot kiszabva szabadlábra helyezte, és egyben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

– Szándékos, elszámolásos jellegű bűncselekménnyel gyanúsítottuk, így furcsa volt a szabadlábra helyezése. Márciusban azonban ismét letartóztatta őt az alapügyben a bíróság a lakhelyelhagyási tilalom megszegése miatt. Ráadásul a BRFK közlekedésrendészeti főosztálya közúti veszélyeztetéssel is meggyanúsította – mondta lapunknak Szigeti József alezredes, a BRFK vizsgálati főosztály életvédelmi alosztályának a vezetője. – Május 24-én az emberölés mellett lőfegyverrel való visszaéléssel már mi gyanúsítottuk meg az Üllői úti eset kapcsán.

A vizsgálatot szoros ügyészi felügyelet mellett folytatjuk ellene. Bár korábban már átesett elmeszakértői vizsgálaton, büntethetőségét kizáró okot nem állapítottak meg, ám a főügyészség a vizsgálat megismétlésére utasított. A gyanúsított ugyanis gyakran panaszkodik fejfájásra, ami szerinte a szórakozóhelyen kapott ütésnek és a letartóztatásának köszönhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!